16 °

max 19 ° / min 13 °

Nedjelja

05.04.

19° / 13°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 8°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

22° / 9°

Subota

11.04.

23° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UO UCG: Vrednovanje rada članova akademske zajednice uređeno novim Pravilnikom

Izvor: Foto: ucg.ac.me

Društvo

Comments 0

Izvor: ucg.ac.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

UO UCG: Vrednovanje rada članova akademske zajednice uređeno novim Pravilnikom

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici usvojio Pravilnik o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore.

Predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica kazao je da je Pravilnik usvojen na prijedlog rektora Univerziteta Crne Gore Danila Nikolića, kao ujednačen dokument, s obzirom na to da je mijenjan i dopunjavan u više navrata.

"Pravilnikom se uređuje postupak vrednovanja rada članova naše akademske zajednice koji doprinose i razvoju i međunarodnom pozicioniranju. Misli se, prije svega, na publikovanje rezultata naučnoistraživačkog rada u vodećim referentnim kategorijama i ostvarivanja akademske mobilnosti na visokorangiranim univerzitetima ili na drugi ekvivalentan način", kazao je Bjelica.

Takođe, danas je, između ostalog, usvojen Pravilnik o načinu korišćenja sredstava i ostalim primanjima zaposlenih na projektima, na poslovima sa tržišta, akreditovanim samofinansirajućim studijskim programima koji se izvode na jezicima koji nijesu u zvaničnoj upotrebi u Crnoj Gori i u okviru posebnih oblika nastave.

Usvojen je i prijedlog Pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Rektoratu UCG.

Članovi Upravnog odbora UCG upoznali su se danas i sa izvještajima Službe za unutrašnju reviziju UCG i organizacionih jedinica u postupku kontrole pojedinih poslovnih procesa na Univerzitetu Crne Gore, saopšteno je sa UCG. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR