Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Amfilohije: Vlast će pregovarati sa mnom, ne sa Patrijaršijom

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Tanjug

Amfilohije: Vlast će pregovarati sa mnom, ne sa Patrijaršijom Foto: MCP

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije poručio je da će eventualne pregovore o, kako je kazao temeljnom ugovoru koji se tiče crkvene imovine u Crnoj Gori vlast voditi sa njim, a ne sa beogradskom Patrijaršijom, prenosi Tanjug.

Poručuje i da je Mitropolija na čijem je on čelu "autonomna i samostalna kroz vjekove".

Amfilohije je objasnio da "Mitropolija želi temeljni ugovor po uzoru na one koje je Crna Gora potpisala sa Katoličkom crkvom i Islamskom zajednicom i dodao da tu neće biti pomena o novom statusu, jer je, kaže, Mitropolija već autonomna".

Komentari

Drago,

@MM u pravo si,do jučer nikad nije bila Autokefalna,i ako Bog da šutra če bit više Crnogorska nego išta drugo,

Katunjanin,

Sad se vidi ko je najveci lopov i uzurpator Crnogorske imovine u Crnoj Gori .Na koga se upisalo zemljiste vrijednosti nekoliko stotina miliona , a nije dao ni centa,zar to nije za reakciju tuzilastva .Lopov je lopov ,ako uzme opste ,tj .drzavno dobro ,ne vezano kakvo zvanje i polozaj ima. Sto se ovo trpi ?

Misko,

Hahahahaha....ma zabolje me kisobran oce li Amfi ili neko drugi biti iz okupatorske SPC,svaki otole misli isto prema CG,bitno da se povinuje i sprovodi novi zakon o vjeroispovjesti,eto toliko!

Šćepan,

@MM Poštovanje je dvosmjeran ośećaj, ako neko želi dijalog. Pregovarati u nečije ime se može, samo ako ti pregovori mogu proizvesti pravni značaj! Možemo Vi i ja pregovarati godinama i poštovati se do neba, ali nemamo ingerencije.Tako i Amfilohije. Njegova Mitropolija je samo jedan mali dio Srpske crkve, čak ni pola Crne Gore.

Šćepan,

Sjajno! Valjda konačno ovaj narod ukapira, da je Mitropolija , ni pola Crne Gore! Srpska crkva je tako i napravila eparhije, da je nemoguće upravljati cijelom teritorijim Crne Gore, osim iz Beograda! A to što se Amfilohije koprca, potpuno je beznačajno. Šetači, razmislite malo dok šetate!? Volimo te Crna Goro!

MM,

@Jelji, Gdje je tebi postovanje decko, on je ovdje glavni decko, najuglednija licnost i covjek kome se najvise vjeruje i koga svi u CG osim malog broja zlonamjernika postuju i vole. Svoj je na svome i on ce sve da se pita

Podrumar,

moze, ali da od sad, kao i do 1918 Mitropolita bira Crna Gora, a ne neko sa strane-na koji način? eto vam teme za razgovor

andro,

Amfi se koprca...sad oce pregovore.Napreduje! ali pregovora po njegovim zeljama ne moze biti.Pregovarati se moze samo o nacinu implementacije Zakona.A o tome koliko je mpc autonomna,najbolje on zna.

Jelji,

KAKO SA TOBOM?A KO SI TI DECHKO?DJE TI JE PECHAT? Treba tajo Patrijarh da ti da dozvolu da bi ti mogao da ista pregovaras, jer 1. Nemas nista u CG, 2. Nisi nikakvo pravno lice u CG, 3. Nije ti ni SPC dozvolila niti imas tu funkciju da ti ista pregovaras. Ti samo sluga BG patrijarha i nista vise!

Ostavi komentar

0/300