22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Kurir" slika što litija sanja

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 10

"Kurir" slika što litija sanja

Autor: Antena M

  • Viber

Tema teksta objavljenog u Kuriru, ilustrovanog ovom znakovitom mapom, je šverc narkotika u svijetu, s posebnim osvrtom na region i Albaniju.

Koju beogradsko glasilo, u maniru dobrosusjedstva i finog novinarskog rafinmana, naziva - Kanabistan?

Neee, nije greška ovo "dobrosusjedstva" iako ste u pravu kad primjećujete da se Srbija i Albanija odavno ne graniče.

Zamotrite se dobro u mapu, kome treba lupa - pod lupom, pa vidite da se na ovoj karti - bogami graniče!

Bijela boja "Kurirove" trobojke, kao što vidite, progutala je Kosovo, što bi se moglo razumjeti kao dosljedan odnos Beograda prema "južnoj pokrajini", ali i Crnu Goru, što vonja na novo čitanje granica na Balkanu!?

Reći ćete, možda, tabloid ko tabloid, koga briga što blesave riječju i slikom?

Ali, šta ćemo sa notornom istinom da je "Kurir" zvaničnoga Beograda kurir. A, kurir je, po definiciji - prenosilac poruka. Javnih i tajnih. Šalje li, dakle, Beograd ovom ilustracijom poluzvanično obavještenje o namjerama?

I, ne budimo glupi, nego gledajmo i analizirajmo fenomen u cjelosti, da bi ga razumjeli pravilno. Je li kampanja farbanja Crne Gore u boje kojima je na ovoj mapi označena Srbija, dio istoga scenarija, sa istim ciljem? Je li zato u toku podvaljivanje Crnogorcima trobojke Mahmuda (Mahmuta) II, sa "čelikasto ugasitom" nijansom plave, za "tradicionalnu zastavu Crne Gore" bez crnogorskog dvoglavog orla?

Našim komšijama mora se priznati da su velemajstori krečenja istorije i ispiranja mozga, kao utabanog puta do brisanja granica, država i naroda. Pogledajte kakav duks možete da naručite na fejsbuk stranici Srbi u Beču.

No, ima li ikoga kome nije bjelodano jasno da je glavni instrument za realizaciju ovoga nauma - litija?

"Veličanstvena, mirna litija" koja, kako nas ubjeđuju frontmeni SPC, nema političkih namjera, nego je striktno posvećena "odbrani svetinja".

Za domaću upotrebu to više nijesu "srpske svetinje", jer su organizatori procijenili da sintagma nije dovoljno inkluzivna. Za ostatak srpstva, koji sebi može da priušti komfor iskrenosti, to su i dalje "srpske svetinje".

Litija, koja se svaki put "otme kontroli" i zaori: Srbija, Srbija! Ako ne do Tokija, ono barem do Ulcinja?

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Montenegrin

@58SINDON,Samo pogledajte kartu na vremenskoj prognozi....koliko godina su crtali Sao krajine po Hrvatskoj...Bosni...Kosovo ne brisu...a sad.i Cg.... Sta reci ,uvijek su mali ljudi imali komplekse velicine

58SINDON

@Bogradjanin,Beogradjanine Velikosrbijanci su vrlo bolesni. I to ne samo velikosrbi vec pola gradani Srbije postuju a velikosrbi su jos na vlasti. Trebalo bi razbijati velikosrbi s vlastima. Posteni srbijanci ce doci. Jer nece bit rata a cetnici uvjek izazivaju.

Nikac

Mnogo ste se Srbi naduvali samo da znate zivite u tudjoj drzavi Biliiste robovi 500 god a mi slobodan narod sto smo slobodu oruzjem I bitkama cuvali....samo da znate nebojimo vas se DA JE VJECNA CRNA GORA