15 °

max 25 ° / min 14 °

Četvrtak

04.06.

25° / 14°

Petak

05.06.

19° / 17°

Subota

06.06.

24° / 17°

Nedjelja

07.06.

25° / 17°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

28° / 18°

Srijeda

10.06.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uručene nagrade studentima za najbolje start-up ideje

Društvo

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Uručene nagrade studentima za najbolje start-up ideje

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović danas su, na Univerzitetu Crne Gore, svečano uručili nagrade studentima za tri najbolje startap ideje nagradnog Konkursa Karijernog centra Univerziteta Crne Gore.

Nagrađeni studenti su Dragana Vujisić, Andrea Mićanović, Aleksa Vujošević i Nikola Kadić.

Nikolić je istakao da Univerzitet Crne Gore daje punu podršku svojim studentima da kroče u svijet preduzetništva, preuzimajući važnu ulogu inkubatora inovativne djelatnosti, podstičući i edukujući studente kako da njihove ideje nađu put do tržišta.

„Univerzitet Crne Gore se svojom Strategijom razvoja 2024. godine jasno opredijelio da intenzivira  aktivnosti usmjerene ka edukaciji u oblasti preduzetništva i inovacija, sa ciljem da se kreiraju pojedinci i kvalitetni timovi na Univerzitetu koji imaju otvorenu perspektivu na preduzetničkom putu, te da im se maksimalno pomogne prilikom razvoja njihovih biznis ideja“, rekao je  Nikolić.

Menadžer Karijernog centra UCG Ivica Todorović najavio je upis II generacije polaznika obuke za početnike u biznisu na kraju kojeg će biti raspisan nagradni Konkurs za najbolju startap ideju, za koju će nagradni fond biti preko 15.000 eura. 

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović  zadovoljan je rezultatima saradnje Privredne Komore Crne Gore i Univerziteta Crne Gore.

„U kontinuitetu radimo na poboljšanju poslovnog ambijenta obrazovanjem kadrova, unapređenju motivacije i znanja mladih o preduzetništvu, pokretanju sopstvenog biznisa, kao i na razvoju preduzetničke kulture. Razvoj preduzetničkih znanja, vještina i kompetencija kod mladih utiče na povećanje prilika za zapošljavanje, a Komora je uvijek spremna da podrži ovakve i slične aktivnosti.“, dodao je Golubović.

U ime nagrađenih studenata, prvoplasirana učesnica Dragana Vujisić zahvalila je na podsticanju i prepoznavanju potencijala mladih i inovativnih ljudi koji, kako navodi, ne treba ovdje da se zaustave, već da nastave da rade na sebi i svojim idejama.

Prvu nagradu je obezbijedio Univerzitet Crne Gore u ravnomjernom iznosu od po 1500 eura, uručena je projektima: EcoSwApp studentkinje Ekonomskog fakulteta Dragane Vujisić i Experience with me studentkinje Pravnog fakulteta Andree Mićanović.

Drugu nagradu, u iznosu od 1000 eura, obezbijedila je Privredna komore Crne Gore, uručili su studentima Prirodno-matematičkog fakulteta UCG Aleksi Vujoševiću i Nikoli Kadiću za projekat KOLOS.

Nagrade su dodijeljene u prisustvu članova Komisije konkursa: prof. dr Irene Orović, prof. dr Nikole Milovića i dr Nine Drakić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR