14 °

max 21 ° / min 8 °

Utorak

07.04.

21° / 8°

Srijeda

08.04.

20° / 8°

Četvrtak

09.04.

21° / 10°

Petak

10.04.

23° / 10°

Subota

11.04.

23° / 11°

Nedjelja

12.04.

22° / 10°

Ponedjeljak

13.04.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Direktorica škole: Đaci koji su cijepali državnu zastavu biće kažnjeni

Društvo

Comments 7

Izvor: Dnevne novine/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Direktorica škole: Đaci koji su cijepali državnu zastavu biće kažnjeni

Nastavničko vijeće OŠ "Vlado Milić" iz Podgorice osudilo je cijepanje državne zastave Crne Gore od učenika ove škole i oni će uskoro biti kažnjeni odgovarajućem vaspitnom mjerom, kazala je za Dnevne novine direktorica te obrazovne ustanove Biljana Ćulafić.

"Nastavničko vijeće je zauzelo stav i osudilo akt koji se desio, posebno cijepanje crnogorske zastave i tako bismo reagovali da je bio u pitanju državni simbol bilo koje države. To je neprihvatljivo i necivilizacijsko ponašanje. U ovom trenutku ostaje da se u narednom periodu i to vrlo brzo odredimo prema učenicima odgovarajućom vaspitnom mjerom, ali čekamo da policija završi svoj posao pa da imamo potpune informacije. Preduzećemo mjeru u okviru onih koje su propisane zakonom i pravilnikom", navela je Ćulafić.

Prema njenim riječima, u ovoj školi je za sve učenike održan čas na kom je objašnjeno zbog čega je skrnavljenje državnih simbola necivilizacijski akt.

"Imali smo i jedan čas za sva odjeljenja u predmetnoj nastavi prilikom kog smo govorili o ovoj situaciji, da objasnimo učenicima zašto je to necivilizacijski akt sa vaspitnog aspekta, što je u stvari ključna uloga škole. Mi treba da reagujemo više vaspitno nego represivno. Želimo da nekom mjerom ukažemo učeniku da je napravio grešku, a ako u određenom periodu procijenimo da je osviješćen i da se greška neće ponavljati, odnosno da se ne ponavlja, vaspitna mjera se do kraja godine može i povući. U svakom slučaju, ne zaboravljamo da je u našem fokusu učenik i njegov obrazovni i vaspitni napredak. Dijete je u prvom planu. Smatramo da, u ovom slučaju, djeca, koliko su kriva, toliko su i žrtve", naglasila je Ćulafić.

Na društvenim mrežama se prošle sedmice pojavio snimak na kom se vidi kako učenici iz Osnovne škole "Vlado Milić" cijepaju zastavu Crne Gore.

Nakon ovog, učenici iste škole su bili akteri još jednog incidenta u kom su mahali srpskom trobojkom i uzvikivali političke parole.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Tamoneko

Ovi monstrumi od djece u popravni a roditelji u Spuz. Za ovaj cin ne smije biti manja kazna.

Slavujko

Đeca su izmanipulisana. Pokupili su to iz kuće, pa treba zakonskim odredbama kazniti roditelje malo u Spuž, a đacima predisključenje.

Andjela

Pozovite i roditeljima jer ta mrznja prema crnogorskoj zastavi je iz kuce! Znaci roditeljima prvo ! Ovo se nesmije zataskavati! Djeca koja kuci dozivljavaju slavljenje crnogorskih sportista i ta obiljezja vole i cijene svi u porodici , to uciniti sigurno nece!