7 °

max 8 ° / min 2 °

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

18° / 7°

Nedjelja

05.04.

19° / 7°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 6°

Utorak

07.04.

20° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Suverenistička energija nije slabija nego 2006.

Društvo

Comments 0

Izvor: Dnevne novine

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Perović: Suverenistička energija nije slabija nego 2006.

Suverenistička energija Crne Gore nije slabija nego 2006. godine, uz sve limitirajuće faktore, kritike, razočaranja i rezignacije, kaže za Dnevne novine prof. dr Milenko Perović.

"Osnovna razlika je što su se 2006. osvajale sloboda i država, a danas ih treba braniti", kaže Perović.

Komentarišući litije, Perović ističe da "masu koja prividno djeluje zastrašujuće" ne smije upotrijebiti protiv države, jer Crna Gora, kako dodaje, nikada u svojoj istoriji nije bila zaštićenija spolja ni iznutra.

"Pokazalo se da on nije majstor u onome do čega mu je najviše stalo. Nije majstor političkog mišljenja i djelanja. Zato je dopao u politički lavirint iz koga ne može izaći „ni silom ni milom”. Naime, i u politici na specifični način važi čuveni fizikalni zakon po kome „sila masi daje ubrzanje!” Radović ima masu bez sile! Svoju masu koja prividno djeluje zastrašujuće ne smije upotrijebiti protiv države, jer Crna Gora nikada u svojoj istoriji nije bila zaštićenija spolja ni iznutra! Pošto ne može silom, Radović svoju „izlaznu strategiju” pokušava fingirati neumornim drilom šetnji svojih pristalica, sve boga moleći da se desi neko čudo pa da „milom” postigne ono što ne smije niti može silom. A to „milom” značilo bi da su se nosioci državne vlasti prepali od Radovićeve mase i kapitulirali pred njom.”, kaže Perović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR