23 °

max 23 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na FPN najveći izazov nastavak prakse u virtuelnom prostoru

Društvo

Comments 0

Na FPN najveći izazov nastavak prakse u virtuelnom prostoru

Autor: Antena M

  • Viber

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore poseban izazov u onlajn nastavi, jeste praktična nastava, naročito u vremenu kada je na snazi primjena mjera za sprečavanje nastanka i širenja virusa COVID 19, navedeno je u saopštenju.

Prodekanica za nastavu ovog fakulteta Vesna Simović – Zvicer navodi za primjer studijski program Medijske studije i novinarstvo, gdje je ovaj problem riješen elektronskom komunikacijom.

„Studenti rade od kuće i intervjuišu sagovornike putem mejla, Vajbera, Skajpa, Fejsbuka i drugih kanala komunikacije. Na ovakav način rada su pristali sljedeći mediji: Pobjeda, Dan, portali RTCG, Antena M, Kolektiv, Standard i Volim Podgoricu.  Praktična nastava na ostalim studijskim programima biće organizovana kroz izradu praktičnih zadataka i u elektronskoj formi, na osnovu smjernica koje studenti budu dobijali od profesora“, istakla je Simović-Zvicer.

Studenti ovog fakulteta su već objavili prve priče, koje su dostupne na crnogorskim portalima.

Nastava na ov om Fakultetu se organizuje na osnovu preporuka Rektorata UCG.

„Najveći broj profesora i saradnika se opredijelio da organizuje nastavu postavljenjem materijala na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore“, kazala je Simović-Zvicer.

Profesori i saradnici, navodi ona, u cilju obezbjeđivanja konitinuiteta u nastavnom procesu imaju kontinuiranu komunikaciju sa studentima.

„Studenti se informišu o nastavi putem sajta, mejla predmetnog nastavnika i saradnika, a u većem broju slučajeva i putem Vajber i Fejsbuk grupa“, pojasnila je Simović-Zvicer.

Prema njenim riječima, za profesore kojima je potrebna tehnička podrška za postavljenje materijala na sajtu, kao i u prethodnom periodu, podršku obezbjeđuju zaposleni u studentskoj službi Fakulteta.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR