10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić i Irinej: U Crnoj Gori cilj da se protjera srpski narod, uništi SPC i stvori nova nacija - crnogorska

Izvor: Instagram

Društvo

Tag Video
Comments 21

Vučić i Irinej: U Crnoj Gori cilj da se protjera srpski narod, uništi SPC i stvori nova nacija - crnogorska

Izvor: RTS/B92/Tanjug

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa patrijarhom srpskim Irinejom. Irinej je rekao da je sa Vučićem razgovarao o položaju Srba u Crnoj Gori i ocijenio da je teži nego ikada u istoriji.

"To nije bilo za vrijeme Otomanske imperije i za vrijeme komunizma koji su imali više respekta prema crkvi", istakao je patrijarh na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, cilj je da se primijeni metod koje su nekada ustaše primijenile u Hrvatskoj, da se protjera srpski narod i da se uništi SPC.

"Pitam sebe i sve druge, da li (Milo) Đukanović ima u vidu svoj narod i stanje koje je manje-više on stvorio u Crnoj Gori, plan je da tamo nema SPC niti pravoslavnog naroda", kaže Irinej.

Ističe da se stvara nova nacija - crnogorska koja treba da istisne sve što se zove srpsko.

Mi poštujemo Crnu Goru kao državu, dodao je patrijarh. 

"Nažalost nije prihvaćeno postojanje srpskog naroda u Crnoj Gori, sa bolom u duši pozivam Đukanovića da razmisli šta radi", rekao je Irinej. 

"Što se situacije u Crnoj Gori tiče, mi razumijemo stav SPC. Mi moramo da budemo obazriviji, jer ne želimo da radimo ono što su oni nama radili", rekao je Vučić, dodajući da ne želi da se miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore, "kao što je Crna Gora narušila teritorijalni integritet Srbije kada je priznala nezavisnost Kosova". 

Vučić smatra da je nerazumno da političari osnivaju nove crkve i kao zanimljivu istakao činjenicu da se politika miješa u crkveno uređenje i suštinski duhovne stvari.

"Oni se tu ne zaustavljaju, nego pokušavaju da uzmu i imovinu", rekao je on i dodao da se ovdje radi o nečemu teškom za srpski narod, da neko pokušava da stvori novu crkvu u Crnoj Gori.

"Cilj je da za 10 godina nestane srpski narod tamo", zaključio je on u odgovoru na sumnje patrijarha o "protjerivanju srpskog naroda" i dodao da "novih Oluja neće biti".

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

Deni

Jedno pitanje za ovu pametnu gospodu. Ko je formirao SPC 1920 onakvu kakva danas postiji? Kralj Aleksandar.

Tajfun

Opozicione partije jedne drzave"(Crne Gore),odrzale video sastanak sa presjednikom druge drzave (Srbije)i trazile upute o daljem djelovanju.OVO JE JEDINSTVEN PRIMJER U SVIJETU!! 3.14!!!

Mihailo

Ovi cetnički prvaci, Seseljov dak i sledbenik Vucic i nepismena cetnicka popin Irinej, ne pustaju Crnu Goru. Sad je vec premasilo svaku mjeru. Nasa Vlada pod hitno treba da upozna sve relevantne medunarodne adrese sta nam srpski nacifasizam. Lako mogu dozivjeti reprizu Miloseviceve Srbije.