4 °

max 8 ° / min 1 °

Petak

15.01.

8° / 1°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Povećao se broj naučnika UCG na Google Scholar listi

Društvo

Comments 0

Izvor: ucg.ac.me

Autor: Antena M

  • Viber

Povećao se broj naučnika UCG na Google Scholar listi

U prethodnih pola godine broj naučnika Univerziteta Crne Gore čiji su radovi prepoznati na Google Scholar listi, najvećem svjetskom veb pretraživaču naučnih radova, povećao se za 50 imena, i sada ih ima ukupno 443, shodno informacijama dostupnim na linku. 

Kako je saopšteno sa Univerziteta, među prva tri rangirana naučnika, na osnovu citiranosti od njihovih kolega iz cijelog svijeta, na današnji datum su: redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta UCG Nataša Raičević (10.437 citata), redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica (9.146 citata) i redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta (ETF) i nekadašnji rektor UCG i potpredsjednik CANU Ljubiša Stanković (9.011 citata).

Pored njih, u prvih 10 imena, svojim radom i zalaganjem, mjesto na ovoj listi, zahvaljujući prepoznavanju kolega, sljedećim redosljedom, zauzeli su i: dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Stevo Popović (7.461 citat); redovni profesor Prirodno matematičkog fakulteta (PMF) Ivana Pićurić (6.374); redovni profesor ETF-a i član Crnogorske akademije nauka Igor Đurović (4.904 citata), redovni profesor ETF-a Srđan Stanković (4.541 citata), redovni profesor na Biologiji PMF-a Vladimir Pešić (3.720), saradnik u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Jovan Gardašević (3.288), i prorektorica UCG i predsjednica Naučnog odbora UCG, kao i vanredna profesorica ETF-a Irena Orović (2.515 citata).

Značajan je doprinos i svih ostalih naučnika i istraživača Univerziteta Crne Gore koji su učinili da crnogorska akademska zajednica bude snažnija na listi Google Scholar pretraživača, navode sa UCG. 

"Ovaj pretraživač, pod kompanijom Google, indeksira radove naučnika i svaki naučni rad povezuje s publikacijama u kojima je već citiran, u bazi, za koju je 2018. procijenjeno, na osnovu naučno-metrijskih istraživača, da sadrži oko 389 miliona dokumenata, uključujući članke, citate i patente, što ga čini najvećim pretraživačem u svijetu.

Univerzitet Crne Gore pozdravlja uspjeh kolega, podržava dalje napore i ujedno upućuje poziv mladim kolegama da svojim ličnim zalaganjem i radom, vidljivim na globalnom nivou, doprinesu ugledu Univerziteta Crne Gore", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR