14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP zabrinuta zbog posljedica odluke Osnovnog suda: Dovedena u pitanje antifašistička tradicija

Društvo

Comments 2

LP zabrinuta zbog posljedica odluke Osnovnog suda: Dovedena u pitanje antifašistička tradicija

Autor: Antena M

  • Viber

Liberalna partija razočarana je postupkom sudije za istrage u Osnovnom sudu u Podgorici koji je pustio na slobodu, kako je saopšteno iz te partije, " počinioca morbidnog djela" uništavanja spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka na Ravnom Lazu.

"Poštujemo odluku sudije bez obzira što mislimo da je ovakav čin  nedopustiv i unosi zebnju među građane Crne Gore jer anulira rezultate koje je Uprava policije postigla u brzom otkrivanju i lišavanju slobode počinioca ovog sramnog djela.

Liberali izražavaju čuđenje da je sudija za istrage mogao da pusti na slobodu osobu koja je svojim nedjelom uzbunila cjelokupnu crnogorsku i regionalnu javnost dovodeći u pitanje cjelokupnu antifašističku prošlost i ideale  naših predaka. LP je zabrinuta da će se poslijedice ovakve odluke još gnusnije i radikalnije krenuti na sve slobodarsko u  Crnoj Gori, a otvaraju se vrata za sve naredne pokušaje profašista da ruše tekovine NOB-a i da besramno izazivaju nove talase mržnje i sukoba.

Za djela koja su minorna u odnosu na ovo koje je počinjeno na Ravnom Lazu određuje se pritvor od 30 dana, bez obzira na činjenicu da se radi o počiniocu učeniku, bezmalo maloljetnoj osobi što u nama izaziva još veću zebnju, jer ne može se govoriti o izolovanom incidentu već o trajnim napadima na antifašističku Crnu Goru organizovanim u kleronacionalističkim krugovima", saopšteno je iz LP.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

slobo

Sudstvo štiti rušitelje Crne Gore, zato i ne idu u zatvor pučisti iz Df-a.

Volim te zeleno

Zašto apsolutno niđe ne možemo pročitati ime sudije koji je donio tu odluku? Zbog čega se ne objavi ime, šta je u tome sporno?