20 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UCG: Nećemo dozvoliti da se lični stavovi izjednačavaju sa stavovima akademske zajednice

Društvo

Comments 0

UCG: Nećemo dozvoliti da se lični stavovi izjednačavaju sa stavovima akademske zajednice

Autor: Antena M

  • Viber

Univerzitet Crne Gore je centralna institucija crnogorskog obrazovanja, nauke i kulture, jedna od temeljnih ustanova crnogorske državnosti i identiteta, koja ima ključnu ulogu i odgovornost da kreira i širi znanje kroz izvrsnost u obrazovanju, nauci i umjetnosti, da stvara uspješne i društveno odgovorne akademske građane i promoviše demokratski i održivi razvoj crnogorskog društva i države, navedeno je u saopštenju UCG.

Kako dodaju, kao takva ustanova, Univerzitet Crne Gore baštini savremene civilizacijske vrijednosti građanskog društva kao što su demokratija, vladavina prava i tolerancija.

U vršenju svoje misije Univerzitet u potpunosti poštuje nadležnosti i odluke svih državnih institucija, zalažući se posebno za poštovanje zakona, vladavine prava i jednakopravnosti za sve uz poštovanje demokratski izražene volje većine, ne miješajući se u političke odluke, ne komentarišući stavove pojedinaca i osuđujući svako ugrožavanje rada institucija, naglasili su u saopštenju.

''Stoga smatramo da članovi akademske zajednice treba da doprinose razvoju i demokratizaciji crnogorskog društva isključivo kroz izvrsnost u naučnoistraživačkom i kulturno-umjetničkom stvaralaštvu, i konstantnim ulaganjem u znanje, napredak i modernizaciju nastavnog procesa. Univerzitet Crne Gore će u tom smislu nastaviti da posvećeno ispunjava svoju misiju ne dozvoljavajući da se lični stavovi pojedinaca izjednačavaju sa stavovima akademske zajednice'', zaključili su u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR