9 °

max 14 ° / min 8 °

Petak

04.12.

14° / 8°

Subota

05.12.

16° / 8°

Nedjelja

06.12.

16° / 9°

Ponedjeljak

07.12.

13° / 11°

Utorak

08.12.

12° / 8°

Srijeda

09.12.

12° / 10°

Četvrtak

10.12.

12° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Džaba ćuku od sokola perje: Krstaš može da nosi samo onaj kome ga kuća daje

Društvo

Comments 12

Autor: Antena M

  • Viber

Džaba ćuku od sokola perje: Krstaš može da nosi samo onaj kome ga kuća daje

Nije zastava donijela CG slavu nego su crnogorski sokolovi učinjeli zastavu slavnom!

Glavna atrakcija sinoćnjih protesta u Beogradu bio je crnogorski krstaš barjak u rukama mladića ispred Skupštine Srbije.

Zanimljiv osvrt na taj detalj dao je i Vukašin Perović:

"Viđosmo, što smo mislili da nikad viđet nećemo. Neko je uzeo Krstaš i pošao da ruši Vučića. Onaj Krstaš što je na Vučjem dolu izdržao 275 kuršuma. Onaj Krstaš pod kojim su ginuli najhrabriji Crnogorci. Onaj Krstaš koji je srušio Francuze, Osmanlije i Austrougare. Onaj simbol iza kog su lećeli sokolovi i pod kojim se rodila slobodna Crna Gora. E sa tim Krstašem je krenuo neki nesretnik, da rješava srpske političke razmirice. Da miče četnike i dovodi Ljotićevce. Da smijeni one koji bi da zatru Crnu Goru i dovede one koji kažu da Crnogorci uopšte ne postoje. Da umjesto Kurte, dovede Murtu.

Je li svjetan što je učinio? Iščupao ga iz srca svakog Crnogorca, samo da bi se zorio po Beogradu. Zna li mrčio se, da Krstaš može da nosi samo onaj kome ga kuća daje? Samo onaj čiji su ga preci nosili. Samo onaj ko je kamen od kamena. Da li je kad je zagustilo jurnuo naprijed, ili je uteka sa prvim suzavcem? Zar je stvarno mislio da će noseći crnogorsku zastavu, imati crnogorsko srce? Nije zastava donijela Crnoj Gori slavu, nego su crnogorski sokolovi učinjeli zastavu slavnom", naveo je Perović na Fejsbuku.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Bijeli Pavle

U srcu je nosim ne dam da je kradu ni u Beogradu ni u Novom Sadu

gost

Svaka cast na ovom tekstu! Kratko, jasno i precizno. Primijetih da je isti autor napisao i odlican tekst o Cucama i "ocu" Gojku Perovicu... Britkoga je uma, nema sto!