15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CRNOGORSKI ODGOVOR: Pokažimo da smo dostojni potomci naših predaka!

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 51

CRNOGORSKI ODGOVOR: Pokažimo da smo dostojni potomci naših predaka!

Autor: Antena M

  • Viber

Građanski i patriotski skup za odbranu nezavisne građanske Crne Gore održan je večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Prema procjeni policije na trgu je bilo oko 50.000 građana! Oni su skandirali "ustala je Crna Gora, država se branit mora", "ne damo državu", "da je vječna Crna Gora".

-

-

-

-

-

Skup je završen intoniranjem crnogorske himne.

-

-

-

-

"Ovih dana Ti, Crna Goro, neki novi obrok slobode, sa već viđenim prilozima, garniran tuđim zastavama, spremaju i nude, nakon, kako tvrde 75 godina, nude ljudi toliko uspješni da su obespravljeni i potisnuti, u dojučerašnjem ropstvu uspjeli da ostvare status, zvanja, uloge i akademske karijere za duboko poštovanje.

„Braćo moja, pozvao sam vas na ovaj skup da vas upoznam sa situacijom, pa Vas sad pozivam da odlučite – hoćemo li dozvoliti novim Besarabićima i Vukanovićima da ponovo pale i žare po Lovćenu kao i 1918. ili ćemo se tome oduprijeti?

Pokažimo da smo dostojni potomci naših predaka", poručio je Predrag Vušurović.

Amina Brahić iz Pljevalja rekla je da bošnjačkom narodu prijete, ali da se osjeća sigurno pod crnogorskom zastavom.

"Ko pokuša da naruši temelj slobodarske Crne Gore naići će na crnogorsku mladost koja je ne da nikom", rekla je Brahić.

Nemanja Batrićević, saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka, rekao je da se nisu okupili u ime nijedne partije.

"Ne osporavamo ničiju pobjedu. Mi ne ljubimo lance. Tu smo da se pogledamo u oči i obećamo jedni drugima da se nećemo dati ravnogorskoj fukari. Nisu im dali nasi đedovi, nećemo ni mi. Potonja je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčevići, Filipe Adžiću. Predate li Crnu Goru četnicima o vama će se zboriti onako kako se danas zbori o Marku  Dakoviću i Andriji Radoviću", poručio je on.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Grupa crnogorskih patriotskih organizacija pozvala je ranije građane Crne Gore na skup navodeći da je ovih dana u Crnoj Gori najjeftinija riječ sloboda.

"Sloboda koja nas je vratila u devedesete, sloboda u izlivima nacionalne i vjerske mržnje, sloboda prijetnji onima što ne koračaju u pravovjernome stroju! Sloboda u kojoj su postali meta za odstrijel oni što vijore zastavu Crne Gore", naveli su ranije u saopštenju iz grupe patriotskih organizacija.

Iz tih organizacija kazali su da ne mogu da žmure i ćute pred buđenjem klerofašizma i prijetnjama "po opstanak jedine zemlje koju imamo".

Komentari (51)

POŠALJI KOMENTAR

58SINDON

@DuhCrnihBrda VELIKOSRBIJANCE TI SI OGAVAN. NOVAK DOKOVIC JE POGODIO LOPTICOM SUTKINJU. DISKVALIFICIRAN JE HA HA! NOVAK NJIE SRBIN ON JE PORIJEKLO CRNOGORAC.

Alijas

@Srbijanac A što muko trpiš ravnopravnost u njenim bedrima.

Blažo M.Dj.

@jovo J Tako je jovo u dvije kolone,sada moramo raditi ko dobra opozija.