9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MK: Nadležni da reaguju protiv javnih manifesta mržnje usmjerenih protiv crnogorskih novinara i medija

Društvo

Comments 1

MK: Nadležni da reaguju protiv javnih manifesta mržnje usmjerenih protiv crnogorskih novinara i medija

Autor: Antena M

  • Viber

"Gušenje slobode govora, prijetnje gašenjem medija, pozivanje na zatvaranje novinara, dio su neke nove realnosti u Crnoj Gori. Obzorje epohe jednoumlja, u kojoj ne smije biti mjesta za drugačije već je počelo, a netolerancija i progon, izuzev neistomišljenika, sada je realnost i u slučaju kada se nekome ne dopada ni način vođenja programskih sadržaja. I to, kako smo čuli, je po novom 'pravu' zločin za zatvor", navedeno je u reagovanju Ministarstva kulture u reagovanju povodom, kako su naveli, aktuelnih pokušaja gušenja slobodne riječi u Crnoj Gori i govora mržnje kojem su izloženi novinarka Duška Pejović i politički analitičar Ranko Đonović.

"Atmosferom linča, kako to uvijek i biva, rukovode politički ostrašćeni ljudi koji i dalje nijesu upoznati sa elementarnim postulatima kao što su sloboda izražavanja i medijski pluralizam. To, ipak, ne smije biti nikakav izgovor kada je u pitanju ova orkestrirana kampanja protiv autora i medija koji su spremni da iznesu drugačiji stav.

Ako neko misli da će sijanje straha i utjerivanje jednoumlja proći - vara se. Crna Gora, okrenuta toleranciji, afirmaciji različitosti i slobodne misli, na to neće ćutati, neovisno od toga bila ona u opoziciji ili u vlasti. Dugo su i mukotrpno na ovom prostoru uspostavljani maniri u duhu savremenih civilizacijskih normi da bi sve to preko noći unizili ekstremi koji ovih dana pozivaju na linč", navode u saopštenju iz Ministarstva kulture. 

Ministarstvo kulture poziva nadležne institucije da u najkraćem roku reaguju protiv javnih manifesta mržnje usmjerenih protiv crnogorskih novinara i medija, kako već započeti lov na vještice u skorije vrijeme ne bi postao praksa. 

"Pozivamo i sve one subjekte koji su nedavno izražavali zabrinutost povodom nove zakonske regulative iz oblasti medija da ukažu na ozbiljnost i moguće posljedice zabrinjavajućeg trenda posljednjih dana, a političke aktere da utiču na svoje aktiviste koji lično stoje iza pokušaja gušenja slobodne riječi u Crnoj Gori", zaključili su.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Ljiljana

A "subjekti" cute li cute! Kao pred izbore. Kao 8 mjeseci unazad. Dokle ce da cute? Treba ih non-stop podsjecati, obavjestavati, pokazivati im ... kuda vodi to njihovo cutanje.