10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komitski pokret Nikšić: Zar iko misli da ćemo odustati od borbe?

Društvo

Comments 14

Komitski pokret Nikšić: Zar iko misli da ćemo odustati od borbe?

Autor: Antena M

  • Viber

Opštinski odbor Komitskog pokreta Nikšić oštro protestuje zbog inertnosti državnih institucija, koje mirno posmatraju nasrtaje na državne simbole Crne Gore, iako, do formiranja nove Vlade, drže sve poluge vlasti, saopšteno je iz te organizacije.

"Dešavanja u Andrijevici, Baru, Budvi, na kojima su se kršile odredbe Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, posebno u članovima 16, 17 i 18, morala su biti sankcionisana, pa bar uz primjenu člana 29 istog Zakona. Zar je samo nakon informacije koju je objavio Radio Antena M stavljena crnogorska zastava na željezničkoj stanici u Baru?

Pretrčavanja dojučerašnjih poslušnika u protivnički tabor, nijesu predmet našeg interesovanja, ali poštovanje zastave, grba i himne, kao državnih simbola jesu! I to ne od strane aktuelne, već i buduće vlasti, koje moraju poštovati državu u kojoj će vršiti tu vlast.

U tom smislu, za Komitski pokret Nikšić apsolutno su neprihvatljive najave ukidanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i najave davanja posebnog statusa Srpskoj pravoslavnoj crkvi. 

"Za inicijatore ovog pitanja podsjećanje da je Crnogorska pravoslavna crkva obnovljena, onako 'njegoševski i petrovićevski' kako to oni često vole da kažu manipulišući neznanjem, na Opštem narodnom zboru na Cetinju 1993.godine, da ima svoga mitropolita, izabranog po svim crkvenim pravilima i svoje svještenstvo. Bez obzira na sve napade, laži, podmetanja, uvrede i brojanje crkvenih krvnih zrnaca, Crnogorska pravoslavna crkva ima svoje vjernike i poštovaoce i neće mirno gledati eventualni odluku da crkva druge države preuzima one vjerske objekte i crnogorska svetilišta, koje je gradio crnogorski narod i vladari.   

Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije, kako kažu iz buduće vlasti, nikakvo  političko pitanje, već duboko vjersko i suštinsko po državu Crnu Goru i crnogorski identitet. Mi, Crnogorci, hoćemo da se molimo u crnogorskim crkvama i manastirima, sa svjestenicima Crnogorske pravoslavne crkve, i to je naše pravo, zagarantovano Ustavom Crne Gore. Zavaravanje da u Crnoj Gori postoje samo tri vjerske organizacije, uz potpuno ignorisanje prava vjernika CPC, je ništa više do-zavaravanja. Nakon 27 godina borbe za pravo Crnogorske pravoslavne crkve, zar iko misli da ćemo od te borbe odustati", naveli su iz Komitskog pokreta.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

miki

Komiti Crne Gore svaka vam je na mjestu i 100% tacna. predaju se samo kukavice- posrbice prodaju vjeru za veceru gledajuci koliko je dubok pjat. nedamo nasu lijepu GRADJANSKU CRNU GORU. Ima Crna gora jos POPOVICA I DRASKOVICA. Zivijo Komitski pokret Crne Gore

CG

@Montu Postojace kroz vijekove lice s one slike male,gdje osmijehom Ljubo brani slobodarske ideale...

Montu

Ima jedna slika slavna,sa nje osmjeh srca grije,Crnogorskog partizana,koji nikad umro nije!Pogledajte jos jednom prkosni LJubov osmijeh i sjetite se da oni koji su pucali u njega danas opet kidisu na Crnu Goru.Ali moraji da znaju da je,kao i legenda o Ljubu,Crna Gora vjecna i nikad umrijet nece...