6 °

max 9 ° / min 2 °

Srijeda

02.12.

9° / 2°

Četvrtak

03.12.

11° / 6°

Petak

04.12.

14° / 8°

Subota

05.12.

15° / 9°

Nedjelja

06.12.

16° / 7°

Ponedjeljak

07.12.

13° / 9°

Utorak

08.12.

11° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Elektrotehničkom fakultetu UCG započeto renoviranje računarske sale

Društvo

Comments 0

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Na Elektrotehničkom fakultetu UCG započeto renoviranje računarske sale

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore započeto je renoviranje računarske sale koja će biti opremljena u skladu sa svjetskim standardima i strogim kriterijumima Aplle kompanije, saopšteno je sa UCG.

Rekonstrukcija vrijedna 80.000 eura omogućila je donacija i partnerstvo sa internacionalnom kompanijom ICT CoreIT.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Saša Mujović je istakao da će ovo biti najmodernija univerzitetska računarska sala u regionu, kao potvrda ozbiljnosti institucije kakva je Elektrotehnički fakultet i strateške opredijeljenosti da kreira inspirativni radni ambijent za studente i snažnu konekciju akademske sredine i uspješnih kompanija.

„Partnerstvo sa ovom kompanijom će rezultirati otvorenom mogućnošću za zaposlenje studenata ovog fakulteta“, podsjetio je dekan Mujović na benefite saradnje sa ovom internacionalnom kompanijom, koja je jedan od regionalnih lidera u izradi softverskih rješenja u oblasti sistemske integracije.

Umjesto klasičnih računara, u sali koja će se ubuduće zvati Računarska sala CoreIt, biće zastupljeni laptop računari Dell. Stolovi će biti modularnog tipa, tj. mogu se sastavljati, rastavljati i pozicionirati u sali onako kako odgovara korisnicima sale.  

Kako pojašnjavaju, u Crnoj Gori ICT CoreIT svoje projekte uglavnom realizuje za državne i finansijske institucije, a zvanični je partner vodećih svjetskih ICT kompanija: IBM, RedHat, Juniper, Lenovo i druge.

U rukovodstvu ove kompanije su alumnisti, Branko Biberdžić i Andrej Minevsk, odnosno bivši studenti ETF-a, uz čije zalaganje je i omogućena ova donacija.

Početak mandata dekana Mujovića, kako navode u saopštenju, obilježilo je i renoviranje sva četiri amfiteatra Elektrotehničkog fakulteta.

"Uskoro će biti otvorena i svečana sala, čije je renoviranje, pokrenuto na  inicijativu dekana Mujovića, projekat najveće vrijednosti u zgradi tehničkih fakulteta.

 Riječ je o investiciji vrijednoj preko 100.000 eura koja će, u novom ruhu, biti mjesto proslava i uspjeha studenata i profesora Elektrotehničkog, Mašinskog, Prirodno-matematčkog, Metalurško-tehnološkog i Građevinskog fakulteta", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR