6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vidovdan: Gojko Perović promijenio ploču – više ne pominje da će CG birati novog mitropolita

Društvo

Tag Gallery
Comments 8

Vidovdan: Gojko Perović promijenio ploču – više ne pominje da će CG birati novog mitropolita

Autor: Antena M

  • Viber

Gojko Perović je drastično promijenio ploču u samo četiri dana i počeo da skriva svoje šarlatanstvo – piše portal “Vidovdan”, blizak episkopu Irineju Buloviću, članu i sivoj eminenciji Sinoda SPC.

“U neđelju, usred sahrane (Amfilohija Radovića), kad vrijeme takvih pitanja nikako nije pristojno potezati, podugo je objašnjavao gledaocima RTCG i cijeloj javnosti da se novi mitropolit ima izabrati na ‘dvojaki način’, koji tobože, po proti Gojku od Cetinja, postoji od kraja 15. vijeka pa sve do danas?! U međuvremenu, dobivši vjerovatno kritike od episkopa Joanikija, zbog izmišljanja stvari i kršenja Ustava SPC, koji ne propisuje nikakav dvojaki način izbora novog mitropolita, u četvrtak je na TV Vijesti potpuno promijenio ‘ploču’ ustvrdivši: ‘Sveti arhijerejski sabor SPC odlučuje. Tako će se donijeti odluka o novom mitropolitu’. Konačno! Aferim proto! Sjetio si se da Ustav SPC još uvek postoji”.

Navodi se i da “sveštenik Nikola Pejović kaže da bi logično rješenje bilo da to bude episkop budimljansko-nikšićki Joanikije. Pominjao je doduše i vladiku iz Buenos Airesa Kirila i vladiku Metodija”

“Vidovdan”, međutim, tvrdi da Gojko Perović ”želeći da sebe pokrije smokvinim lišćem samoopravdavanja i smanji opšti utisak neđeljne sramote prebačuje odgovornost samo na sveštenika Nikolu Pejovića”.



Kako smo pisali, đakon Vedran Gagić, prepoznat kao nezvanični glas Sinoda SPC, tj. “crkvene vlade” iz Beograda, upozorio je Gojka Perovića da se preko TV Crne Gore tokom Amfilohijeve sahrane javnosti obratio “na način koji ostavlja utisak da se postavljaju uslovi i podučava Sabor SPC o onome što je njegov posao”.

“Sabor dobro zna kako se biraju episkopi u SPC. Sigurno je da neće sad izmišljati nova pravila posebno za Mitropoliju crnogorsko-primorsku, niti će da se pokoravaju nekim izmišljenim uslovima, ma ko god ih smislio”.

I Gagić se juče zadovoljan oglasio, nakon što se Gojko Perović “posuo pepelom po glavi” na TV Vijesti, navodeći da je “rektor” sa Cetinja “u zadnja dva-tri dana promijenio retoriku za 180 stepeni”.



“Sada kaže da novi mitropolit uopšte ne mora nužno da bude Crnogorac porijeklom. Dakle, sve suprotno retorici od prije nekoliko dana. Nema više ni licitacije imenima ni bilo čega drugog”.

Bilježi se ovakva poruka iz istih krugova:

“Svim autonomaškim i separatističkim krugovima i pojedincima u SPC izražavam iskreno saučešće zbog blaženog usnuća mitropolita Amfilohija Srpskog. Vaš gubitak je nenadoknadiv! Nećete više moći da zloupotrebljavate dobrotu jednog starog srpskog arhijereja. Čeka vas samo jedno - Božiji gnjev, i rasturanje vaših izdaja SPC. Neće vam ostati kamen na kamenu, ni znamen na znamenu”.

Arhimandrit Nikodim Bogosavljević, nekadašnji nastojatelj Manastira Dajbabe kod Podgorice, kazao je da su “sveštenici, bliski saradnici pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, saradnici službi”.

“To se zna u SPC. Njih u Crnoj Gori nazivaju ‘7 sekretara SKOJ-a’. Oni su iz Amfilohijevog kabineta”.

Dodao je da su “svi ti saradnici službi u Amfilohijevom kabinetu i ‘crnogorstvujušći’”.










Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Djurovučinić

Prije ukidanja CPC u korist okupatorske SPC koja sad vidi da je njeno djelovane u CG svakodnevno praćeno negodovanima i osporavanjima, Crnogorski Mitropolit se nije birao u Beogradu,niti se o njemu u srpskim crkvenim krugovima bilo što odlučivalo. To dvojako g Perovića je taj antiokupacioni momenat.

Nikac

Necemo ga ni mi u CG a nece ga ni Srbi tamo. Ovaj JUDA ce dobiti sto je I ZASLUZUO

Crnogorka

Sucokret Perović. Mislio je da će tamo prije stići do višeg čina, pa je zato prešao iz crnogorske crkve.