15 °

max 15 ° / min 9 °

Subota

05.12.

15° / 9°

Nedjelja

06.12.

16° / 7°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 9°

Utorak

08.12.

13° / 8°

Srijeda

09.12.

12° / 11°

Četvrtak

10.12.

11° / 10°

Petak

11.12.

11° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cetinjski list: Nataša Janković lažno prikuplja pomoć za navodno bolesno dijete, u Srbiji kažnjavana zbog zloupotrebe

Društvo

Comments 0

Izvor: Cetinjski list

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Cetinjski list: Nataša Janković lažno prikuplja pomoć za navodno bolesno dijete, u Srbiji kažnjavana zbog zloupotrebe

Osoba koja se crnogorskim medijima predstavila kao Nataša Janković iz Budve i molila da se objavi apel za pomoć u liječenju njenog bolesnog sina Filipa, zloupotrebljava medicinsku dokumentaciju i u Srbiji je već više puta prijavljivana i kažnjavana zbog ovog djela, objavio je Cetinjski list.

Kako je RTV Cetinje potvrđeno sa Univerzitetske dječje klinike u Beogradu, riječ je o Verici Janković, koja je na ovaj način do sada u Srbiji iznudila veliku svotu novca i više puta prijavljivana je nadležnim organima.

Nataša Janković obratila se prije nekoliko dana medijima u Crnoj Gori, između ostalih i Anteni M, tvrdeći da je njen sin Filip teško bolestan, te da mu za liječenje od leukemije treba 800 eura.

U želji da pomognemo, i mi smo objavili njen apel za pomoć i fotografiju dječaka koju je poslala.

Međutim, iz Dječje univerzitetske klinike u Beogradu, za koju je Janković tvrdila da se u njoj dijete nalazi na liječenju, stigao je odgovor Cetinjskom listu da je riječ o zloupotrebi.

"Hvala što ste nam se obratili pre nego što ova osoba zloupotrebi ime naše Klinike.
 
Na žalost, u pravu ste da se ovde radi o osobi koja već godinama obmanjuje javnost i do sada je iznudila pozamašnu novčanu svotu. Ta gospođa se zove Verica Janković (mada često daje lažna imena i prezimena). Jedino što je istinito u celoj toj priči je da je njen sin (Filip Ivanović) IMAO urođenu srčanu manu, koja je u prvoj godini života kompletno hirurški rešena, i to dete više nema nikakve tegobe niti mu je potrebna bilo kakva kardiološka terapija ili nova operacija ikada više u životu.

Ova gospođa je bombardovala naše medije sa pričom da je njemu potrebna transplantacija srca u inostranstvu, pa čak i sa izmišljenom pričom kako je ona svojoj ćerki donirala bubreg. Pre nekoliko meseci je objavila čak i priču kako je hospitalizovana na našoj klinici, pa su ljudi donosili kod nas razne stvari da bi joj pomogli (kolica i slično). 
Mi smo o ovome u više navrata obaveštavali nadležne policijske i inspekcijske službe, ali očito da nisu mogli da je zaustave.
 
Nadam se da shvatate o kakvom problemu se ovde radi, i da ćete blagovremeno obavestiti nadležne institucije i građane Crne Gore da ne nasedaju na njene izmišljene priče", stoji u odgovoru koji je potpisao prof dr Vojislav Parezanović, Pedijatar-kardiolog i Direktor Pedijatrije pomenute klinike.
 
Prema pisanju pojedinih medija u Srbiji, riječ je o osobi koja se već nekoliko puta lažno predstavljala, negdje kao Nataša, negdje kao Ana Marija Janković i tražila pomoć za liječenje sina Filipa. Tvrdila je i da je kćerki donirala bubreg, a na nekim portalima je u apelu za pomoć isticala da ima osmoro djece. 
 
S obzirom na to da je u Srbiji, kako je potvrđeno Cetinjskom listu, više puta prijavljivana i kažnjavana, očito je "biznis" preselila u Crnu Goru.
 
Ovim putem upozoravamo građane da ne nasijedaju na priču dotične osobe, a slučaj će, kako je navedeno iz Cetinjskog lista, prijaviti nadležnim organima u nadi da će ovo biti posljednji put da tako besramno zloupotrebljava dijete i solidarnost građana kada je riječ o ovakvim slučajevima. Nadamo se i da će ovaj sramni postupak epilog dobiti na sudu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR