5 °

max 12 ° / min 4 °

Ponedjeljak

08.03.

12° / 4°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

12° / 3°

Četvrtak

11.03.

14° / 0°

Petak

12.03.

15° / 4°

Subota

13.03.

16° / 7°

Nedjelja

14.03.

17° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grčki Forthnet zvanično postaje dio United Grupe

Društvo

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Grčki Forthnet zvanično postaje dio United Grupe

Grčka telekomunikaciona kompanija Forthnet Forthnet S.A. zvanično je postala dio United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u okviru koje posluju i kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1. Ulazak United Grupe, sa sjedištem u Holandiji, na grčko tržište predstavlja korak dalje u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatnog utvrđivanja pozicije lidera u telekomunikacionoj industriji u osam zemalja u regionu, saopšteno je iz United Grupe.

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe poželjela je dobrodošlicu kolegama iz kompanije Forthnet u porodicu United Grupe.

"Imamo ambiciozne planove za kompaniju, koji će biti sprovedeni sa novim menadžerskim timom. Forthnetov brend Nova, je dobro pozicioniran u Grčkoj i vidimo mnogo poslovnih potencijala. Imamo priliku da na grčkom tržištu omogućimo više zabavnih i sportskih medijskih sadržaja, kako bismo podstakli rast usluga televizije. Uvjereni smo da primjenom naše stručnosti u oblastima kao što su medijski sadržaj i tehnologija, u kombinaciji sa širom telekomunikacionom ponudom, možemo pružiti vrhunsko korisničko iskustvo i ostvariti svoje poslovne ciljeve“, kazala je Boklag.

United Grupa, koja je u većinskom vlasništvu investicionog fonda BC Partners, saopštila je u junu da je prihvatila početni udio od približno 36% u kompaniji Forthnet. Od tada je, kako navode, United Grupa povećala svoje vlasništvo na oko 80%. Do kraja godine, nakon što kompanija završi konverziju konvertibilnog duga, udio United Grupe će porasti na približno 85%.

Obavezna tenderska ponuda

Prema grčkim pravilima tenderske ponude, United Grupa je ponudila minimalne obavezne uslove i očekuje se zvanična objava obavezne tenderske ponude (Mandatory Tender Offer - MTO), koja bi trebalo da bude završena u prvom kvartalu 2021, navode u saopštenju.

"Ako United Grupa stekne najmanje 90% običnih akcija kompanije Forthnet po završetku obavezne tenderske ponude, na kraju će imati 100% udjela u kompaniji, kroz kombinaciju akvizicija u obaveznoj tenderskoj ponudi i / ili pravom da “istisne” preostale akcionare u skladu sa relevantnim zakonima i propisima.

Forthnet je jedan od vodećih provajdera usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj - televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, sa oko 1.000  zaposlenih i skoro 1,4 miliona korisnika. Forthnet nudi svojim korisnicima više od 60 kanala putem brenda Nova.

Kupovina Forthneta treća je velika transakcija United Grupe od kada je investicioni fond BC Partners preuzeo većinsko vlasništvo u martu 2019, nakon akvizicija kompanije Tele2 u Hrvatskoj i Vivacom, vodeće telekomunikacione kompanije u Bugarskoj. Zajedno su akvizicije povećale prihod Grupe na 1,7 milijardi eura. Radeći u telekomunikacionom i medijskom sektoru, platforma United Grupe kombinuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija ima više od 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR