0 °

max 5 ° / min 0 °

Subota

16.01.

5° / 0°

Nedjelja

17.01.

2° / -2°

Ponedjeljak

18.01.

4° / -3°

Utorak

19.01.

6° / -3°

Srijeda

20.01.

6° / -1°

Četvrtak

21.01.

10° / 4°

Petak

22.01.

10° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tviter vapaj princa Karađorđevića: Bi kapelu na Lovćenu i da istoriju ponovi

Društvo

Comments 14

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Tviter vapaj princa Karađorđevića: Bi kapelu na Lovćenu i da istoriju ponovi

Za srpskog princa Filipa Karađorđevića normalan bi bio sljedeći scenario: da dođe u Crnu Goru, da prisustvuje postavljanju kapele na Lovćenu i da Crnogorcima poruči: "Znate kako kažu, momci, istorija se ponavlja".

Pitanje je, međutim, da li bi Karađorđević bez vodiča pronašao i put do Lovćena, a kamoli Mauzolej? Zato se čini mudrim savjetom da svoje ambicije samjeri Avali. Lovćen je, ipak, za Petroviće.

A, što se ponavljanja istorije tiče, biće da princ Filip misli na one činjenice iznijete u tekstu Vladimira Jovanovića "Karađorđevići se krštavali, vjenčali i sahranjivali u autokefalnoj Crnogorskoj crkvi". 

Nažalost, na Cetinju nema više kralja Nikole da Filipu priča priče o Crnogorcima i njihovom junaštvu, kao što ih je pričao svom unuku Đorđu, a onda tješio njegovu dječiju tugu što i on nije Crnogorac, nego Srbin. 

Ako, pak, nejaki Filip priziva bijeli teror s početka XX vijeka, ostavljamo mu link Jovanovićevog teksta ne bi li vrijeme provedeno na internetu pametnije iskoristio.

I shvatio, što prije to bolje, Karađorđevići u Crnu Goru mogu kao turisti... pod uslovom da se lijepo ponašaju i poštuju državu koja im je, uprkos istoriji, dozvolila da kroče na njenu teritoriju.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

LOVCEN

DEDOV UNUK BI NA LOVCEN HAHAHA BOLJE NE POMINJI LOVCEN

nenad_mne

A zašto, uopšte , obraćate pažnju na neke nebitne marginalce? Pa ni u Srbiji nemaju neki uticaj, možda, po kafanama ibarske magistrale i cirkuzanata iz nekakvog POKS-a. Čuš princ???