13 °

max 25 ° / min 13 °

Nedjelja

09.05.

25° / 13°

Ponedjeljak

10.05.

26° / 12°

Utorak

11.05.

27° / 12°

Srijeda

12.05.

21° / 14°

Četvrtak

13.05.

18° / 13°

Petak

14.05.

22° / 13°

Subota

15.05.

26° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo: Nulta tolerancija nasilja, seksualnog zlostavljanja i eksploatacije djece

Društvo

Comments 1

Ministarstvo: Nulta tolerancija nasilja, seksualnog zlostavljanja i eksploatacije djece

Autor: Antena M

  • Viber

Prethodnih nekoliko dana crnogorsko društvo je, nažalost, imalo priliku da svjedoči eklatantnim primjerima različitih vrsta nasilja nad najosjetljivijim dijelom crnogorske populacije – našom djecom, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

"Značaj podizanja svijesti – posebno u danima koji počnu zastrašujućim vijestima o seksualnom uznemiravanju nezaštićene devetogodišnje djevojčice, a završe se nasilničkim nasrtajem na Cetinjsku bogosloviju i njene maloljetne učenike – o djeci kao najdragocjenijem, vitalnom bogatstvu naše zemlje, te nepovredivosti Konvencije o pravima djece, nikad nije bio neophodniji.

Potresna dešavanja koja su ražalostila društvo istovremeno su nas i ujedinila u stavu da moramo da štitimo one koje najviše volimo. Shodno tome, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, najoštrije osuđuje i poziva na nultu toleranciju nasilja, seksualnog zlostavljanja i eksploatacije djece", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, sprečavanje ovakvih, ili sličnih, gnusnih i nedopustivih činova mora biti zajednička misija i građana Crne Gore i institucija sistema.

"Bezbjednost djece neprikosnoveni je imperativ, a fizička, emocionalna i mentalna sigurnost naših najmlađih nenadmašivi prioritet države i građana. Ovakve pojave ne zaslužuju samo energičnu reakciju nadležnih institucija već i najoštriji odgovor cijelog društva!", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka 100%

a završe se nasilničkim nasrtajem na Cetinjsku bogosloviju i njene maloljetne učenike --- nije u redu da ne čujemo cijelu priču o tom napadu. Kakva god bila.