17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MCP i Eparhija budimljansko-nikšićka se registrovale u Crnoj Gori

Društvo

Comments 13

MCP i Eparhija budimljansko-nikšićka se registrovale u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber
"Navedenim zakonskim i podzakonskim odredbama, kao i postupanjem Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, u potpunosti je priznat i ispoštovan ranije stečeni i kroz vjekove bezbroj puta potvrđeni pravni subjektivitet Mitropolije i Eparhije u Crnoj Gori", navode u saopštenju iz MCP.

Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka Srpske Pravoslavne Crkve su, nakon stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja Jedinstvene evidencije vjerskih zajednica, Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava blagovremeno podnijele uredne prijave sa dokazima za upis u Knjigu evidentiranih vjerskih zajednica Jedinstvene evidencije vjerskih zajednica, saopšteno je na sajtu MCP.

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava je, kako navode, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, Mitropoliji i Eparhiji izdalo adekvatna uvjerenja o upisu u Javnu evidenciju.

"Posebno ukazujemo da su Mitropolija i Eparhija ovim činom djelatno potvrdile stav koji je više puta, a posebno tokom litija za odbranu Svetinja, saopštavan da će prijave za upis u evidenciju predati nadležnom organu onog trenutka kada iz pravnog sistema budu uklonjene neustavne i diskriminatorne zakonske odredbe kojim je poništavan njihov ranije stečeni pravni subjektivitet u pravnom poretku Crne Gore.

Ovim činom je jasno potvrđeno opredeljenje Mitropolije i Eparhije da, na način koji dolikuje i priliči Crkvi, ispoštuju zakonske odredbe koje su u skladu sa civilizacijskim dostignućima i međunarodnim standardima o slobodi vjeroispovijesti u individualnom i kolektivnom aspektu. Navedenim zakonskim i podzakonskim odredbama, kao i postupanjem Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, u potpunosti je priznat i ispoštovan ranije stečeni i kroz vjekove bezbroj puta potvrđeni pravni subjektivitet Mitropolije i Eparhije u Crnoj Gori", navode u saopštenju iz MCP.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Jack Hustlle

@Branka Ako nas bilo kakva crkva može ugrozit kao naciju i državu onda nas ne bilo! Eto tako.

Licina

Registovali ili Evidentirali..?! Posto je VELIKA razlika u ta dva pojma. Uostalom sve sto bude nelegalno i nepravilno ce se isto tako i pianistiti jer Vlade prolaze a Gradjani ostaju pa cemo vidjeti na kraju sta ce biti i cija ce se neonati.. Nebrinite Crnogorci, sve demokratski, polako i civilizova

Odgovor

@Branka gradjani nijesu svjesni da su nas prevarili a to nije prvi put u istoriji CG samo otimaju TUDJE a to je sve CRNOGORSKO JASNO KO NA DLANU I MANIPULISATI SU CPC KAO STO SU I U PROŠLOSTI RADILI!!! BRUKA!!!