28 °

max 33 ° / min 20 °

Srijeda

10.08.

33° / 20°

Četvrtak

11.08.

32° / 19°

Petak

12.08.

31° / 18°

Subota

13.08.

30° / 17°

Nedjelja

14.08.

26° / 17°

Ponedjeljak

15.08.

32° / 17°

Utorak

16.08.

34° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nećemo dozvoliti da srpski patrijarh oskrnavi tron Svetoga Petra Cetinjskoga i prijestonicu Svetoga Ivana Crnojevića! Joanikije nije DOSTOJAN!

Izvor: Arhiva

Društvo

Comments 47
Cetinjani poručili Krivokapiću

Nećemo dozvoliti da srpski patrijarh oskrnavi tron Svetoga Petra Cetinjskoga i prijestonicu Svetoga Ivana Crnojevića! Joanikije nije DOSTOJAN!

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Grupa građana Cetinja oglasila se saopštenjem povodom, kako su kazali, skandaloznih prijetnji premijera Zdravka Krivokapića.

Saopštenje prenosimo integralno:

Povodom skandaloznih prijetnji premijera Krivokapića da će patrijarh Crkve Srbije Porfirije u Cetinjskome manastiru kao vjekovnome śedištu crnogorskih vladika ustoličiti namjesnika tuđe crkve Joanikija, kao eksponenta okupatorske ideologije, poručujemo da će Cetinjani i drugi Crnogorci kojima je stalo do dostojanstva svoje domovine i svoje slobodarske prošlosti odlučno spriječiti taj izdajnički i okupatorski čin.

Nećemo dozvoliti da srpski patrijarh oskrnavi tron Svetoga Petra Cetinjskoga i prijestonicu Svetoga Ivana Crnojevića uvođenjem crnogorskoga otpadnika Joanikija Mićovića. U svojim crkvama možete raditi što hoćete. U našem duhovnom središtu, čija je sloboda plaćana krvlju naših predaka, nećete moći ustoličiti onoga koji ne priznaje Crnogorsku crkvu, crnogorsku državu, crnogorsku tradiciju, crnogorski jezik, crnogorsku kulturu.

Neće moći jer NIJE DOSTOJAN!

Crnogorci, riječima Sv. Petra Cetinjskoga pozivamo vas "da ne izgubite nego da uzdržite svoje poštenje i slavu i da utvrdite vašu predragu voljnost i slobodu, koju vi je Bog darova mimo svakoga naroda u svijet, da vi tuđin ne gospodari i ne zapovijeda i da nije gospodar od vašijeh života i đece i od vašega imuća i domovah".

Krivokapiću, dalje ruke od crnogorskih svetinja! Mi nijesmo oni što im "čitavoga života nešto smeta". Mi smo oni što im smeta izdaja! Cetinje i Cetinjski manastir skrnaviti nećete. Ako ne vjerujete, uvjerićemo vas!

Komentari (47)

POŠALJI KOMENTAR

Pexon

Svim Crnogorcima Cetinje je sveto,Cetinjani svi Crnogorci su uz vas uvjek bili i biće.

Snjeg

@TiRa Nisu kamenice bacane na manastir nego na one koji su tada bili u manastiru.Na one koji su pucali na Cetinjane .

Orlov krš

@daka nezgodni smo svjedoci svih njihovih nepočinstava zbog kojih smo se i našli u ovakvoj ponižavajućoj situaciji! I tzv zakon o slobodi vjeroispovijesti je donesen u nevrijeme,opet vođeni samo ličnim i partijskim interesom,pa smo danas tu đesmo!