8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić najavio dolazak na Cetinje bez obezbjeđenja, između redova potvrdio da osniva stranku?

Politika

Comments 27

Krivokapić najavio dolazak na Cetinje bez obezbjeđenja, između redova potvrdio da osniva stranku?

Izvor: RTCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da neće osnovati partiju 28. avgusta, kako su to objavili pojedini mediji i članovi vladajuće većine, ali je izrazio nadu "da su informacije koje kruže tačne".

"Ja se nadam da su te informacije koje kruže našim tokovima tačne, ali ja vam tvrdim da to neće biti 28. avgusta, kao što su planirali određeni mediji i politički analitičari, kao i, po meni, potrošeni političari, koji čitavog života spinuju određene, da kažem to Vukovim rječnikom, laži i ostaju živi", kazao je Krivokapić novinarima tokom posjete Opštini Pljevlja.

Iz Demokratskog fronta su ranije najavili da će premijer Zdravko Krivokapić oformiti Demohrišćansku stranku. Poslanik DF-a Milan Knežević kazao je da će premijer to učiniti 28. avgusta na Veliku gospojinu.

"Ustoličenje Joanikija 4. septembra na Cetinju, doći ću bez obezbjeđenja"

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 4. septembra ne mogu spriječiti pojedinci kojima čitav život nešto smeta, kazao je Krivokapić.

"U Crnoj Gori ustoličenje mitropolita je jedan od najdostojnijih činova koji se dešava i naravno to je sve narodna radost i tu svenarodnu radost ne mogu da poremete pojedinci kojima čitavog života nešto smeta. Mogu da pišu, mogu da se protive. ali ne mogu da ometaju određene događaje koji će se desiti. To vam ja tvrdim i bez obzira ko šalje takve poruke on je na pogrešnom zadatku. Da li se njemu sviđa crkva, premijer to je njegov lični problem", rekao je Krivokapić.

Rekao je da država mora da pokaže da je institucija kojoj se vjeruje i koja je jača "od bilo kakvh vanrednih institucija koje pokušavaju da poremete sve u Crnoj Gori".

"Da li ste čuli i u jednoj državi svijeta da se takva ceremeonija održava pod pažnjom prijetnji, zastrašivanja "ne možete doći na Cetinje". Ja vam tvrdim doći ću na Cetinje i to bez obezbjeđenja. Neka svaki komita koji ima nešto protiv mene, lično mi kaže šta sam ja to uradio protiv Crne Gore, a to što se njemu ne sviđa moj izgled, to je njegov problem.

Mi pričamo o institucijama sistema, institucije su i predsjednik države, predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine Crne Gore i svaki građanin koji želi da prisustvuje nekoj svečanosti. Ako to nekome treba da bude prilika da pokaže, da postoji još neka moć koja je izvan institucija sistema, a to se radi organizovano, ja mislim da se taj grdno prevario", rekao je Krivokapić.

 
 
 

Komentari (27)

POŠALJI KOMENTAR

Adrijana

Neka Krivi, na zli si se put spremio.

Komita1918

Zamislite četničku ikonografiju na sred Cetinja. Tuđi barjaci, kokarde, pjesme o Kosovu i Velikoj Srbiji. U sred grada Narodnog heroja. Crnogorci na noge i izrazite bunt i zabranu održavanja predviđene klerofašističke seanse i bunt protiv okupacije Crne Gore.

Roksana

Pazi ti ove arogancije i drskosti..."Mogu da pišu, mogu da se protive. ali ne mogu da ometaju određene događaje koji će se desiti. To vam ja tvrdim i bez obzira ko šalje takve poruke on je na pogrešnom zadatku. Da li se njemu sviđa crkva, premijer to je njegov lični problem", rekao je Krivokapić.