8 °

max 19 ° / min 8 °

Subota

27.04.

19° / 8°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić čestitao 50 godina od osnivanja CANU: Ponosni smo na djelovanje Akademije

Društvo

Comments 0

Krivokapić čestitao 50 godina od osnivanja CANU: Ponosni smo na djelovanje Akademije

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u ime Vlade i u svoje lično ime uputio je čestitku, povodom 50 godina od osnivanja Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, predsjedniku Draganu K. Vukčeviću i svim članovima CANU.

Njegovu čestitku prenosimo integralno.

"Uvaženi predsjedniče Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, gospodine Vukčeviću, u ime Vlade Crne Gore, Vama i svim članovima institucije koja predstavlja trajnu čuvarku najviših dometa i vrijednosti u oblasti nauke i umjetnosti naše države, želim da Vam čestitam značajan jubilej - 50 godina od osnivanja, onovremenog Društva za nauku i umjetnost Crne Gore, a docnije i sadašnje Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

Sa osjećanjem divljenja, danas možemo sagledati izuzetan doprinos koji je CANU dala kroz brojna naučna djela, vrijedne projekte, kapitalna izdanja, stručna mišljenja i izuzetna umjetnička dostignuća u oblikovanju moderne, na nauci i naučnosti, zasnovane kolektivne svijesti građana Crne Gore.

Svojim pregalaštvom, CANU je kroz proteklo polustoljeće afirmisala slobodarstvo i razboritost, bez kojih nema napretka, kako u naučnom i umjetničkom radu, tako ni u sveukupnim, tekućim društvenim procesima. Stručni dometi vaših članova i onih koji se nalaze u predvorju najreprezentativnijeg naučnog doma jedne države i kulture, učinili su da Crna Gora bude nezaobilazno prepoznata u naučnim i umjetničkim krugovima, ne samo regiona, već i svijeta.

Ponosni smo na djelovanje Akademije i zahvaljujemo vam što neupitno, sva svoja znanja, prakse, iskustva i kompetencije, svih ovih godina, stavljate u funkciju opštedruštvenog napretka, pomirenja, tolerancije i razumijevanja.

U budućnosti, takođe, očekujemo savjet, pouku i mudrost od Akademije, koja je najpozvanija da tu dragocjenu pomoć udijeli najširoj društvenoj zajednici, naročito mladima, kao i do sada – argumentovano, odgovorno, savjesno i sa roditeljskom ljubavlju prema svim građanima Crne Gore."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR