11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zbog prisluškivanja Katnića, uhapšen Peruničić, istražuje se ima li s time veze smrt Bulatovića

Društvo

Comments 5

Zbog prisluškivanja Katnića, uhapšen Peruničić, istražuje se ima li s time veze smrt Bulatovića

Autor: Antena M

  • Viber

SDT je formiralo predmet povodom pronalaska prislušnog uređaja u kabinetu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Mjesto za prijem signala je otkriven, a uhapšen je Dejan Peruničić, nekadašnji šef ANB-a. Biće priveden specijalnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

To je saopštio specijalni tužilac Miroslav Turković.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kaže da SDT istražuje gdje su materijali koji su snimani ni kome su proslijeđeni. Postoji sumnja da je to rađeno od strane ANB-a, ističe Katnić.

Da li smrt Luke Bulatovića ima veze sa prisluškivanjem se istražuje, kazao je Katnić.

"Državni organi treba da djeluju jedinstveno i da preduzimaju radnje u okviru svoje nadležnosti. I SDT sprovodi aktivnosti u sklopu svojih nadležnosti.  Državni sekretar MUP-a Zoran Miljanić očigledno ne poštuje taj princip. On je rekao da ja treba da saopštim javnosti detalje, to je čak možda i krivično djelo podstrekavanje na odavanje tajne, ali ja cijenim da on ipak ne zna to, pa nećemo preduzimati dalje radnje.

Bili su ugroženi moj život, Dragana Radonjića i Enisa Bakovića i pripadnika njegove službe. I to je to što smo mi mogli utvrditi do sad. U svemu ovome pomogla je dosadašnja postava ANB-a, posebno Dejan Vukšić i ja ga ohrabrujem da nastavi saradnju sa SDT", naveo je Katnić upitan da prokomentariše snimak na kojem govori pokojni Luka Bulatović. 

Zašto je SDT preuzeo slučaj Bulatovića, pitali su mediji. "Uvijek postoji sumnja da je izvršeno ubistvo pa je policija izašla na teren i pronašla indikatore da bi SDT moglo da se uključi. Luka Bulatović je meni, kao prijatelju, ostavio poruku da obavještenja ima u kompjuteru i da o tome treba obavijestiti i (šefa specijalnog policijskog tima) Dragana Radonjića. Pretpostavio sam da će se raditi o nečemu iz naše nadležnosti i to ćemo privesti do kraja", rekao je Katnić i dodao je da Bulatović bio jedan od najvećih priofesionalaca i patriota koje je upoznao.

"Ostavio je više poruka koje su zabilježene. I one koje su ostavljene da se čuju i one koje su izbrisane i bačene u folder da se ne čitaju. Sve smo našli", rekao je Katnić.

O prisluškivanju i onome što se moglo čuti na tim snimcima, Katnić navodi:

"Nisu mogli čuti sve ono što smo Radonjić i ja pričali. Čuli su dosta. Po onome što je ostavio pokojni Luka, vidi se ko je bio ugrožen", rekao je Katnić i dodao da sa određenih materijala želi da skine oznaku tajnosti, uz saglasnost porodice Bulatovića "samo da bih zaustavio eventualno crtanje meta i nagađanje o kome se radilo na koga je mislio."

Ako ne bude uslova ili potrebe za pritvorom Peruničića nakon 72 sata, nećemo ga ni predlagati, naveo je Katnić. "Ako neko kaže sve podatke ili prizna izvršenje krivičnog djela, ne zadržava se u pritvoru sem u slučaju da postoji strah od bjekstva", rekao je glavni tužilac.

Postoji li sumnja da Bulatović nije izvršio samoubistvo? "Za sada, činjenice ukazuju da se desilo samoubistvo ali to nije do kraja, ima još dokaza da se analizira da li je još neko učestvovao u tome", saopštio je Katnić.

"Luka i ja smo bili prijatelji. Zvao me je. Htio sam da se vidimo. On je vjerovao da bi gledanja sa mnom izazvalo štetu. A da mi se obratio, ubijedio bi ga da ne učini to", rekao je Katnić.  

U slučaju Pandora papiri, kaže da je kurir greškom ponio zahtjev za izjašnjenje predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću umjesto predsjedniku države Milu Đukanoviću. "Ispitaćemo taj slučaj", poručuje Katnić.

“Izjašnjenje je moguće i to se daje visokim funkcionerima, da bi se izbjegla procedura kontrolisanja prostorija. Mi zato napišemo pitanja koja bi mu bila postavljena da dođe i pošaljemo mu ih na izjašnjavanje kao građaninu. Kao svjedok ili okrivljeni bi morao da dođe”, pojasnio je Katnić.

Biće ispitan u svojstvu građanina, dodaje Katnić, i Blažo Đukanović.

"Odlaskom na Cetinje, djelovao sam patriotski i otišao sam sa jednim čovjekom iz svog obezbjeđenja i da vidim hoće li biti posla za specijalno tužilaštvo", još je rekao Katnić na pres konferenciji.

Na pitanje ko je i kome tražio da se ukine zabrana ulaska Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Crnu Goru, Katnić je kazao da SDT ne utvrđuje ko je skinuo zabranu, već da li u nekim radnjama postoji elementi krivičnog djela.

Tužilac Turković kaže da SDT vodi istragu protiv više lica zbog organizovanog kriminala. L.B. je uhapšen i određen mu je pritvor, saopštio je Turković.

Pretresom stana L.B., pronađen je niz materijalnih dokaza, sjemenke marihuane za uzgajanje u objektu na teritoriji Opštine Bar gdje je pronađena laboratorija marihuane. 

SDT je, sarađujući sa tužilaštvom BiH, saslušala Ć.S., zbog sumnje da je izvršio ratni zločin prema čovječnosti, kazala je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević. "Lice je saslušano, pred sudom u BiH je podignuta optužnica. Ispunjeni su uslovi da se predmet ustupi pravosudnim organima Crne Gore", navela je Vukčević i Ć.S. je zbog sumnje u izvršenja krivičnog djela tokom rata u BiH. Ć.S. je osumnjičen da je ubio dva civila bošnjačke nacionalnosti, a sumnjiče ga i za silovanje. U toku je podizanje optužnice u CG, rekla je Vukčević.

Specijalni tužilac Miloš Šoškić kaže da je saslušan predsjednik jedne opštine Opštine, V.V. zbog zloupotrebe službenog položaja a saslušan je i svjedok.  V.V. je osumnjičen da je odredio jedno lice odredio da obavlja poslove visokog rukovodećeg kadra u opštini iako to lice nije ispunjavalo uslove za taj posao.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

DV

Cilj srbocetnicke i bgdpatrijaršije hajdučije je da istovremeno unište i obesmisle dosadašnje rezultate sdt i sudstva i da novo ujarme pod kontrolu "pravosuđa"srb..drugi cilj te sabotaže lukšića i crkve Srb osloboditi sve iz procesa državni udar i time cijelu stvar "pokriti"njihovim"napretkom ka EU"

DV

Cijelu priču koju je popio klovn iz Ulcinja i navodno "prisluškivanje"od strane anb je konstruirao i podmetnuo načelnik bia i vbs srb krajem avgusta ove godine kad ga je ugostio lukšić grbsljska prelivoda i namjesnik zdravkov...načelnik bie je učenik starog kosa JNA istog onog iz slučaja špegelj-tus

Márquez

@Đoko Orlandić...Tačno. Ova činjenica je toliko zaslijepljujuća da se u istinu ne može gledati. Prisluškivanje Glavnog Tužioca u normalnim državama se smatra pokušajem državnog udara.