28 °

max 32 ° / min 19 °

Srijeda

17.08.

32° / 19°

Četvrtak

18.08.

38° / 22°

Petak

19.08.

40° / 25°

Subota

20.08.

33° / 22°

Nedjelja

21.08.

32° / 20°

Ponedjeljak

22.08.

31° / 20°

Utorak

23.08.

34° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osude skandaloznog govora poslanika Radunovića: Šta ako nečija razmažena ćerka prijavi silovanje?

Društvo

Tag Video
Comments 13

Osude skandaloznog govora poslanika Radunovića: Šta ako nečija razmažena ćerka prijavi silovanje?

Nije lako presuditi, kazao je Radunović, je li "grublji odnos u obavljanju bračnih dužnosti uobičajen"

Autor: Antena M

  • Viber

"Recimo razmažena ćerka ljubomorna na svog momka pa ga prijavi za silovanje, pa s obzirom čija je ćerka, taj mladić završi kao silovatelj,” izjavio je poslanik Skupštine Crne Gore Slaven Radunović tokom rasprave o hemijskoj kastraciji na Odboru za politički sistem i pravosuđe.

"Osuđujemo ovakav govor i pitamo se kako da očekujemo promjene svijesti građana i građanki Crne Gore kad ovakve mizogine poruke dobijamo od javnih funkcionera", poručuju iz Sigurne ženske kuće.

Istraživanja u Crnoj Gori su pokazala da od 100 žena i djevojčica koje su doživjele seksualno nasilje, čak 88 nisu prijavile slučaj nadležnim institucijama, zbog stida, straha od nasilnika, straha od osude okoline, straha da će njihovo ime izaći u medijima i najvažnije - zbog nepovjerenja u institucije i jer vjeruju da nasilnik ne bi bio kažnjen.

"Od izuzetne važnosti je da javni funkcioneri imaju odgovoran pristup, poznaju problematiku i fenomenologiju seksualnog nasilja i da budu svjesni poruka koje šalju ženama", kazali su iz te organizacije. 

Riječi poslanika Demokratskog fronta glavna su tema i na društvenim mrežama, gdje su građani rijetko ujedinjeni u osudi mizoginog govora kakav se ove sedmice mogao čuti u Skupštini.

"Nadahnut" govor Radunovića nije se završio samo ovom rečenicom, već je građane upoznao i da mu poznanstvo sa sudijama govori da je "delikatno baviti se ovim stvarima, jer je tanka nit da li je bilo silovanja ili nije".

Nije lako presuditi, kazao je Radunović, je li "grublji odnos u obavljanju bračnih dužnosti uobičajen". Poslušajte i sami:

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Mira

Pecinski covjek!II on da odlucuje o bitnim pitanjima za ovaj narod.Ova izjava pokazuje o kakvoj se osogbo radi

Nikola

Zar je ista drugacije bilo za ocekivati od ovakvih primitivaca?

TV_EU

Ovakvi bi primitivci možda shvatili šta su rekli kada bi se u njihovoj porodici desilo silovanje, ovako je uzaludan bilo kakav pokušaj objašnjenja jer ne razumiju oni puno toga .