10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Da li se u Danilovgradu školuje policija za Srpski svet?

Društvo

Tag Gallery
Comments 34

Da li se u Danilovgradu školuje policija za Srpski svet?

Da li se sinoćnja euforična proslava pobjede Srbije nad Crnom Gorom uz pjesme Kosovu, može smatrati incidentom ili je to vjeran odraz politike aktuelne vlasti

Autor: Antena M

  • Viber

Snimak slavlja u internatu Policijske akademije u Danilovgradu zbog pobjede rukometašica Srbije nad Crnom Gorom, koji je ekskluzivno objavila Antena M, zasjenio je sva druga dešavanja na političkoj i društvenoj sceni. S pravom! Mladići koji su slavili sportski poraz reprezentacije svoje države školuju se novcem poreskih obaveznika Crne Gore da za koju godinu nose njenu uniformu i čuvaju red, mir i živote građana ove zemlje. Na Akademiji, uz policijska znanja i vještine, trebalo bi da nauče šta je profesionalna čast i, iznad svega, lojalnost svojoj državi. Do te lekcije, očigledno još nijesu stigli.

Ili je ključni kriterij odabira polaznika posljednje generacije bio ljubav prema drugoj državi?! Baš kako se prethodnih mjeseci sporadično pisalo i govorilo? Pa scene koje smo dobili zahvaljujući čitaocu našega portala, zapravo, nijesu iznenađujuće, nego logična posljedica politike koja se na površini davi od zaklinjanja u posvećenost državnim interesima, a po dubini stvara "Crnu Goru na koju ćemo se morati navići"! 

Da li se, dakle, sinoćnja euforična proslava pobjede Srbije nad Crnom Gorom uz pjesme Kosovu, može smatrati incidentom, što će, vjerovatno, biti interpretacija nadležnih? Ili  za sramotu te škole treba tražiti krivce i odgovornost? I, kao suštinsko pitanje: hoće li se iko zapitati šta je trulo u sistemu obrazovanja, ali i sistemu bezbjednosti, kad su momci sa ovakvom sviješću i odnosom prema državi uopšte došli u priliku da ponesu crnogorsku uniformu?

I ova riba se osjeća od glave. Na sličan način je slavljena izborna pobjeda 30. avgusta prošle godine. Akademija u Danilovgradu samo je preslikala slavlje ispred Hrama u Podgorici. Na tom su talasi i na tim parolama došli i oni koji su adrese sa kojih očekujemo reakcije na sinoć pokazanu legitimaciju nedostojnih da nose uniformu, značku i pištolj sa crnogorskim oznakama. 

Prema saznanjima Antene M, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, imala je ključnu ulogu prilikom upisa ovogodišnjih polaznika Policijske akademije u Danilovgradu. Ako ste zaboravili, to je osoba koja Crnogorce smatra plodom etničkog inžinjeringa i koju su juče u Skupštini dizali u nebo poslanici Demokratskog fronta i Demokrata. Biće zanimljivo vidjeti da li će i kako na ovaj snimak reagovati MPNKS. Šta će reći Aleksa Bečić i njegovi šampioni u patriotizmu i europejstvu? DF i ne mora da reaguje, oni nikad nijesu krili da navijaju za Srbiju, ali GP URA - šta bi mogla reći vlasnica sektora bezbjednosti o mladim nadama za promociju Dritanove "ruke pravde"?

Vršilac dužnosti direktora Akademije je Svetomir Knežević, magistar vojnih nauka, koji je došao na to mjesto nakon što je upravo Bratić smijenila prethodnog direktora Bobana Šaranovića (koji je poručio tada da je smijenjen nezakonito i revanšistički). Ako dodamo da je Knežević kadar Ujedinjene Crne Gore, sve postaje ne samo jasno, nego i logično. Stare fotografije svjedoče da se na položaju našao još jedan provjereni borac za srpsku stvar.

Danas Knežević izgleda značajno drugačije, ali svijest se, očito, nije promijenila. Bez obzira na to što naši izvori kažu da je Akademija bila "na nogama" čim se pojavio snimak na Anteni M. Prosto, pokazali smo nešto što nije trebalo da se vidi, a ne nešto o čemu postoji konsenzus kao o pogrešnom.

Ram za sinoćnji snimak upotpunimo i sljedećim saznanjima: psihološki test više ne radi specijalista kliničke psihologije dr Nevenka Pavličić, nego neuropsihijatrica Lidija Stevović. Slučajno ili ne, Stevović je rođena sestra ministarke odbrane Olivere Injac. Stručni sagovornik Antene M objašnjava da kandidati na prijemnom ispitu rade psihološke testove i da je sasvim neprikladno da ih testira i ocjenjuje neuropsihijatar, a ne psiholog!? 

"Očigledno da je nacionalni i ideološki kriterij bio jedino relevantan", kaže jedan od izvora Antene M.

Podsjetimo, krajem oktobra ove godine, na svečanosti povodom prijema petnaeste generacije akademaca, državni sekretar MUP Zoran Miljanić obećao je da će kad završe školovanje moći da se zaposle u MUP‐u bez konkursa, što je predviđeno novim Zakonom o unutrašnjim poslovima. Tada je istakao da su principi na kojima će počivati sistem bezbjednosti u narednom periodu: profesionalizam ‐ struka i znanje, depolitizacija i kadrovsko podmlađivanje. Budućim policajcima tada se obratio i direktor policije Zoran Brđanin koji je poručio da očekuje da će štititi građane i jačati povjerenje građana u rad policije i pravnu državu. 

Sinoć su budući činovnici bezbjednosnih službi pokazali kako se voli država. Ali tuđa!

Srećom, jer šta bi bilo da smo ovakvo njihovo lice upoznali nakon završetka Akademije.

Komentari (34)

POŠALJI KOMENTAR

D V

@Lovcen Danas to više nije ni CG vojska ni CG vojnici osim njih 200-250 na koje u ovom trenutku Crnogorska CG može da računa u podne u ponoći. Ovaj ostatak i što danas srbočetnička ristova poslušnica i rukatica prima je ojačanje položaja fašističke crkve Srbije u CG..Smrt fašizmu!

Nećemo ovakvu Crnu Goru

Naša je dužnost da čuvamo našu državu,ovo je naša država,ovo je naša domovina,ovo je krš nas,ovo je sve naše Crnogorsko! SVETA DUŽNOST NAŠA PRED PORODICOM I DJECOM I UNUČADIMA JE DA SAČUVAMO NAŠU DRŽAVU I NAŠU KUĆU SA DVORIŠTEM!NESMIJEMO BITI IZDAJICE DOMA SVOGA! SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!

SRPSKI SVET???

Više je nemoguće opisati bol nakon URUSAVANJA svih Crnogorskih simbola himne grba POTIRANJE i cijepanje CG zastave? Pjevanje Srpskih pjesama o Kosovu usred nezavisne Evropske CG? Pitamo se u kojoj mi državi živimo sad? Da li smo ludi glupi nepismeni zaludjeni zavedeni! NE SVE JE OVO UŽASNA ISTINA!