10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Međunarodna saradnja UCG - sa Univerzitetima u Istočnom Sarajevu i Kosovskoj Mitrovici

Izvor: ucg.ac.me

Društvo

Comments 1

Međunarodna saradnja UCG - sa Univerzitetima u Istočnom Sarajevu i Kosovskoj Mitrovici

Autor: Antena M

  • Viber

Univerzitet Crne Gore objavio je juče da je rektor prof. Vladimir Božović dogovorio intenzivniju saradnju s dvije visokoškolske institucije iz regiona.

Predviđena je saradnja na naučnoistraživačkim i drugim razvojnim projektima, unapređivanje nastavnog procesa, mobilnost i druge uobičajene aktivnosti predviđene bilateralnim sporazumima.

Zanimljiviji su zapravo bili naslovi o tim susretima.

Božović je, kako se naime navodi na sajtu UCG, potpisao Sporazum sa rektorom Univerziteta u Prištini.

U tekstu se tek razlučuje da je je saradnja dogovorena s profesorom Zdravkom Vitoševićem, koji je rektor Univerziteta čije je sjedište u Kosovskoj Mitrovici, i funkcioniše u okviru obrazovnog sistema Srbije.

U Prištini, podsjećamo, funkcioniše drugi Univerzitet.

O drugom pak susretu, Univerzitet Crne Gore korektno je izvijestio, premda mediji nijesu najsrećnije prenijeli. 

"Delegacija Univerziteta Crne Gore na čelu sa rektorom prof. dr Vladimirom Božovićem je u Rektoratu ugostila rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milana Kulića. Povod sastanka bilo je snaženje saradnje UCG i UIS", kaže se u objavi UCG.

Sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu naš Univerzitet odavno sarađuje, ali to svakako nije isto što i Univerzitet Sarajevo, kako se iz nekih naslova moglo zaključiti.

"Rektor Božović iskazao je čast zbog posjete rektora Vitoševića, kao i ugledne delegacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa kojim je u junu ove godine obnovljen četvorogodišnji Sporazum o saradnji utemeljen na akademskoj saradnji u oblasti obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i drugim oblastima od zajedničkog interesa u skladu sa Bolonjskom deklaracijom i evropskim visokoškolskim standardima", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

bara

Saradnja nije problem, problem je šta može ta saradnja da rodi, nauku iskustvo, renome? Ništa od toga. Naš UCG je na nivou osrednje više škole, to nije univerzitet koji odiše naučnim radom, slobodnom misli i kritičkom mišljenju. To je svetosavska bara koja ne može roditi ništa dobro i savremeno.