10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kalezić: To što je Vučurović predsjednik Odbora je udar na ljudska prava

Društvo

Comments 2

Kalezić: To što je Vučurović predsjednik Odbora je udar na ljudska prava

Autor: Antena M

  • Viber

Naši poslanici se kriju iza poslaničkog imuniteta i koriste tu poziciju, koju nažalost zloupotrebljavaju kako bi mogli da, kršenjem ljudskih prava, uberu još koji glas od biračkog tijela koji su desno i radikalno politički orjentisani, kazao je za Antenu M Danijel Kalezić iz organizacije Kvir Montenegro, komentarišući izjave Demokratskog fronta koje su se mogle čuti na debati o usklađivanju Zakona o socijalnoj i dječijoj zastiti sa Zakonom o životnom partnerstvu lica istog pola.

Kalezić navodi da je udar na ljudska prava to što je predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska prava Jovan Vučurović, čovjek koji zloupotrebljava ta ista prava u dnevno političke i politikantske svrhe.

Podsjetimo, Vučurović je kazao da je usklađivanje tih zakona udar na svetinje, u ovom slučaju na porodicu.

„Nažalost Vučurović govori nešto što je netačno. U pitanju je samo usklađivanje povezanih zakona sa onim što je Zakonom o životnom partnerstvu lica istog pola u Crnoj Gori već propisano, kako bismo mi mogli u praksi nesmetano da praktikujemo svoja prava“, kazao je Kalezić.

Kalezić ističe da to nije prvi put da Vučurović ima takve izjave već da on i njegove partijske kolege preko pet godina zloupotrebljavaju ljudska prava LGBTQ osoba i šire netrpeljivost i mržnju prema njima.

„Ono što je zabrinjavajuće je to što je u potpunosti izostala reakcija i sankcionisanje de facto govora mržnje i de facto nasilja od strane Vlade i Skupštine Crne Gore. Mi i dalje čekamo sankcionisanje i osudu, ali vidimo da to izostaje i to je zabrinjavajuće u značajnoj mjeri“.

Iz Centra za građansko obrazovanje upozorili su da takve izjave ukazuju na kršenje Zakona o zabrani diskriminacije i Krivičnog zakonika, a upitan da li će podnijeti krivičnu prijavu Kalezić poručuje da se crnogorski poslanici kriju iza svog imuniteta.

„Mi ćemo podnijeti sve što budemo u mogućnosti da podnesemo, ali ne zaboravimo ćinjenicu da se naši poslanici kriju iza poslaničkog imuniteta i koriste tu poziciju“, zaključio je Kalezić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Aco

Pa takve ste podržali zajedno sa nv sektorom pa sad trpite

BMX

To bi bilo isto kao da je Himler direktor Jad Vasema (spomen muzeja za Holokoust) ili Ajhman Vizentalovog centra To je danasnja Crna Gora u kojoj je "osvjezilo" i "na koju se moramo navici" ... !