11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Injac uručila otkaz Zviceru, tvrdi da nije dobio ni adekvatno objašnjenje

Izvor: Screenshot/Instagram

Društvo

Tag Gallery
Comments 6

Injac uručila otkaz Zviceru, tvrdi da nije dobio ni adekvatno objašnjenje

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Bojan Zvicer, vodnik I klase u Vojsci Crne Gore juče je dobio Rješenje o otkazu. Podsjećamo, slučaj Bojana Zvicera bio je aktuelan i u maju prošle godine kada je dobio rješenje o disciplinskom postupku jer je na svom Facebook profilu Vladu Zdravka Krivokapića okarakterisao fašističkom nakon što je ta Vlada glasala protiv Predloga zakona o zabrani fašističkih, neofašističkih organizacija i njihovih obilježja. 

Da se agonija i nakon osam mjeseci primanja umanjene zarade 30% nastavila, svjedoči činjenica da je Zviceru bez ikakvog obrazloženja uručeno Rješenje o otkazu jer, kako se u Rješenju navodi, postoje bezbjednosne smetnje.

Bojan Zvicer je za Antenu M izjavio da mu nije dopušteno da ima uvid u dokumentaciju, ali ni u detalje odluke o njegovom otpuštanju, jer Ministrastvo odbrane navodno raspolaže pravom da mu ne dozvoli uvid u objašnjenje o prestanka njegove službe u VCG. 

Kako naš sagovornik dalje objašnjava, u oktobru je dobio informaciju da je ministarka odbrane Olivera Injac na jednom od kolegijuma napravila listu sa nekoliko imena zaposlenih koji treba da budu otpušteni iz Vojske najdalje do decembra 2021. Kako Zvicer tvrdi, i njegovo ime se zateklo na toj listi ali mu otkaz nije uručen u očekivanom roku jer je bio na bolovanju. 

Objašnjavajući suštinski razlog otkaza, Zvicer navodi:

"Mislim da je to zbog cjelokupne situacije jer zna se stav ministarke Injac i ostalih apostola kada je u pitanju Crna Gora. Vidjeli ste i sami, Injac je slala svoj helikopter za podršku ustoličenju episkopa Crkve Srbije protiv svog naroda, naravno."

Upitan šta su njegovi dalji koraci, vodnik Zvicer odgovara da je već angažovao advokata te da će se obratiti nadležnim službama i uložiti tužbu protiv Ministarstva odbrane. Dodao je da on ide dalje sa svojom borbom, te da traži novi posao.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Lena

Ovo je sprdnja.Nakaradno je sve u ovoj zemlji.Vrijeme zla.Vrijeme vjestica.Podrska Bojane,sine crnogorski!!!!!!

Jozo

Vama je od kuce da ste na braniku domovine . Tuzite ministricu i Mo ne daj te ste . Slava Ukrajini .

mb

Hvala Dritanu! Djavole nam u kucu doveo.A vidim da ce cak da napreduje u predsjednika vlade? Opa!!!! Crna Goro? Prijatno