27 °

max 27 ° / min 16 °

Subota

15.06.

27° / 16°

Nedjelja

16.06.

27° / 17°

Ponedjeljak

17.06.

29° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

32° / 22°

Četvrtak

20.06.

35° / 23°

Petak

21.06.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CHO: Najoštrije osuđujemo brutalne i opasne prijetnje upućene Anteni M, očekujemo promptnu reakciju UP i MUP

Društvo

Comments 0

CHO: Najoštrije osuđujemo brutalne i opasne prijetnje upućene Anteni M, očekujemo promptnu reakciju UP i MUP

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) najoštrije osuđuje brutalne i opasne prijetnje koje su upućene Anteni M.

"Očekujemo promptnu reakciju Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova i pronalaženje počinilaca koji su uputili prijetnje bombaškim napadom. Očekujemo da se, ovim povodom, oglase i kolege iz nevladinog sektora koji prate rad medija i stanje u medijskoj zajednici u Crnoj Gori, ali i Vlada Crne Gore - odnosno Ministarstvo kulture i medija. Njihova reakcija mora u svemu odgovarati proklamovanim ciljevima nove Vlade, ali i obavezama koje je Crna Gora preuzela u kontekstu naše evropske agende", navode iz CHO. 

Kako poručuju, "cijenili bismo, takođe, da se riječ podrške i ohrabrenja za nesmetani rad Antene M i njenih novinara čuje i od predstavnika iz diplomatske zajednice u našoj zemlji". 

Antena M - portal i radio - je, kako smatraju, glasilo koje nije, od svog osnivanja, bez izuzetka i bez ijednog primjera, na bilo koji način povrijedilo principe društveno odgovornog i, kako navode, profesionalnog izvještavanja i komentarisanja događaja u Crnoj Gori i u inostranstvu. 

"Antena M - njeno uredništvo i njeni novinari - zaslužuju snažnu - jasnu i nedvosmislenu - podršku i zaštitu. 

Slobodna javna riječ i sloboda medija su postulat svakog demokratskog društva. One su pretpostavka i osnov za napredovanje našeg društva i za dalji razvoj demokratskih vrijednosti. U odnosu prema novinarima koji su izloženi pritiscima i prijetnjama ne smije biti dvostrukih standarda, ignorisanja i marginalizacije od strane vlasti i nadležnih državnih organa", zaključuju iz CHO. 

   

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR