14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CHO: Najoštrije osuđujemo brutalne i opasne prijetnje upućene Anteni M, očekujemo promptnu reakciju UP i MUP

Društvo

Comments 0

CHO: Najoštrije osuđujemo brutalne i opasne prijetnje upućene Anteni M, očekujemo promptnu reakciju UP i MUP

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) najoštrije osuđuje brutalne i opasne prijetnje koje su upućene Anteni M.

"Očekujemo promptnu reakciju Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova i pronalaženje počinilaca koji su uputili prijetnje bombaškim napadom. Očekujemo da se, ovim povodom, oglase i kolege iz nevladinog sektora koji prate rad medija i stanje u medijskoj zajednici u Crnoj Gori, ali i Vlada Crne Gore - odnosno Ministarstvo kulture i medija. Njihova reakcija mora u svemu odgovarati proklamovanim ciljevima nove Vlade, ali i obavezama koje je Crna Gora preuzela u kontekstu naše evropske agende", navode iz CHO. 

Kako poručuju, "cijenili bismo, takođe, da se riječ podrške i ohrabrenja za nesmetani rad Antene M i njenih novinara čuje i od predstavnika iz diplomatske zajednice u našoj zemlji". 

Antena M - portal i radio - je, kako smatraju, glasilo koje nije, od svog osnivanja, bez izuzetka i bez ijednog primjera, na bilo koji način povrijedilo principe društveno odgovornog i, kako navode, profesionalnog izvještavanja i komentarisanja događaja u Crnoj Gori i u inostranstvu. 

"Antena M - njeno uredništvo i njeni novinari - zaslužuju snažnu - jasnu i nedvosmislenu - podršku i zaštitu. 

Slobodna javna riječ i sloboda medija su postulat svakog demokratskog društva. One su pretpostavka i osnov za napredovanje našeg društva i za dalji razvoj demokratskih vrijednosti. U odnosu prema novinarima koji su izloženi pritiscima i prijetnjama ne smije biti dvostrukih standarda, ignorisanja i marginalizacije od strane vlasti i nadležnih državnih organa", zaključuju iz CHO. 

   

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR