14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS osuđuje prijetnje upućene Anteni M: Nadležni hitno da reaguju i najstrožije kazne počinioca

Društvo

Comments 0

BS osuđuje prijetnje upućene Anteni M: Nadležni hitno da reaguju i najstrožije kazne počinioca

Autor: Antena M

  • Viber

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje prijetnje upućene redakciji portala Antene M i poziva nadležne da hitno reaguju, pronađu počinioca ovog čina i najstrožije ga kazne ukazujući na činjenicu da ovo nije prva ovakva prijetnja upućena redakciji i uredništvu ovog portala, saopštili su iz te partije.

Kako navode, sloboda izražavanja i medijske slobode u cjelini predstavljaju jednu od najvećih i najznačajnijih tekovina demokratije, a svaki atak na te slobode, dodaju, atak je na demokratiju i cjelokupni društveni poredak i, u skladu sa Krivičnim zakonikom Crne Gore, predstavlja krivično djelo.

"Obaveza je društva da se preko svojih institucija odlučno suprotstavi svakom pokušaju zastrašivanja, prijetnje i napada na medije i novinare, a posljedice neodlučnosti države da adekvatno reaguje na ovakve prijetnje predstavlja opasnost za one kojima su prijetnje upućene ali i za medijske slobode i cijelo demokratsko društvo.

Štiteći demokratsko pravo medija da potpuno sigurno i slobodno u interesu javnosti vrše svoju značajnu društvenu ulogu, štitimo osnove demokratskog poretka na kojem počiva vizija demokratske, građanske i evropske Crne Gore", navode iz BS.

Kako dodaju, Bošnjačka stranka ovom prilikom ohrabruje sve novinare i redakcije, da potpuno slobodno nastave sa svojim profesionalnim radom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR