28 °

max 32 ° / min 19 °

Srijeda

17.08.

32° / 19°

Četvrtak

18.08.

38° / 22°

Petak

19.08.

40° / 25°

Subota

20.08.

33° / 22°

Nedjelja

21.08.

32° / 20°

Ponedjeljak

22.08.

31° / 20°

Utorak

23.08.

34° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žabljak: Dan po raspisivanju tendera za modernizaciju, mještani Tepaca odblokirali put do sela

Društvo

Comments 0

Žabljak: Dan po raspisivanju tendera za modernizaciju, mještani Tepaca odblokirali put do sela

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Mještani sela Tepca, koji već 25 dana blokiralu lokalnu saobraćajnicu od Žabljaka do njihovog sela, danas su jednoglasno odlučili da se do 15. avgusta prekinu blokade na ovom turistički značajnom putu.

To je Anteni M kazao inicijator protesta Momo Marić ističući da predstoji glavna turistička sezona i da ne žele biti smetnja za njeno odvijanje.

“Na ovaj potez smo se odlučili duboko vjerujući direktoru Uprave javnih radova  Boru Lučiću, koji nas je svio ovih dana kontaktirao i posjećivao, pa je i danas sa nama. Juče su raspisani tenderi za odabir izvođača radova što je pozitivan signal u ovoj situaciji koja nikome nije mila. Želimo da ispoštujemo turiste koji posjećuju turističke destinacije kao što su vidikovac Ćurevac, naše selo, žele boraviti u hotelu na Radovan luci ili raftingovati Tarom. Uz to i da se posvetimo poslovima u svojim domaćinstvima jer je period kosidbe”, kazao je Marić uz apel da se prilikom odabira izvođača radova izabere najbolji kako bi radovi bili završeni prije snijega.

Boro Lučić kaže da se neposredno uvjerio u stanje puta prilikom obilaska prije 20-ak dana. Kaže da je tada ljudima objasnio procedure koja traži vrijeme ali da će Uprava raditi najbrže što je moguće

“Razmatrali smo šta treba da se uradi pošto Opština Žabljak ima ugovor sa izvođačem radova za 4,5 a mi za 1,2 kilometra puta. U ovoj godini takođe je bio uključen i treći projekat do Radovan luke. Juče su raspisana tri tendera. Dva na po 15 dana, prvi za asfaltiranje 1,2 kilometra puta, za koji je prethodno odabrani izvođač raskinuo ugovor jer nije mogao raditi po tim cijenama. Preuzeli smo i ono što je Opština Žabljak radila u prethodnom period pa smo mi raspisali tender za 4,5 kilometara plus dodatnih 1,2 kilometra koje su oni doprojektovali. Tako da sad imamo raspisana dva tendera za gotovo sedam kilometara puta koji će koštati gotovo million eura. Nadamo se da će se na ove tendere javiti dobra firma i da ćemo  sa njima brzo sklopiti ugovore jer znamo da ovdje rano počinje padati snijeg. 

Treći tender odnosi se na projektovanje puta od sela do Radovan luke.To je glavni projekat koji treba da se reviduje. Nadam se da će i taj posao biti gotov do kraja ove godine i da ćemo ga planirati u budžetu za sledeću godinu”, kazao je Lučić uz očekivanje da će se priča o ovom putu završiti za dobrobit mještanima i turistima koji obilaze ove ljepote prirode  a aktuelni put nije u skladu sa ovakvim ambijentom.

Zadovoljstvo raspisivanjem tendera izrazio je danas Dragan Papić, menadžer firme “Eksplorer-uživaj u prirodi” koja gazduje hotelom na Radovan luci.

“Veoma nas raduje da se problem pokrenuo sa mrtve tačke jer, tokom blokade puta, niesmo mogli normalno raditi. Bilo je mnogo otkazivanja posjeta i hotel je trpio ogromnu štetu”, kazao je Papić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR