26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Reagovanje policije: Ukazali smo na prethodno protivpravno ponašanje Borilovića

Izvor: EPA

Društvo

Comments 0

Reagovanje policije: Ukazali smo na prethodno protivpravno ponašanje Borilovića

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom navoda iz teksta Pobjede „Borilović prije pola godine napao kolegu, presuda za nanogicu nije postala pravosnažna”, koji je prenio i portal Antena M, policija je zatražila ispravku.

Njihovo pismo prenosimo integralno:

"Naime, u tekstu stoji „Počinilac masakra na Cetinju Vuk Borilović nije bez kriminalne prošlosti „u prethodnom periodu“, kako je to saopštila Uprava policije,” a u nadnaslovu “Ubica imao kriminalnu prošlost o kojoj policija ne govori”.

U saopštenju Uprave policije od 13. avgusta 2022. jasno stoji: „U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u njegovom ponašanju ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B. Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u posljednjem periodu od strane V.B. na porodicu podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno – posljedičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda.” 

Znači, rukovodeći se profesionalnim standardima, Uprava policije je ukazala na činjenice od značaja za konkretan slučaj, ali i na prethodno protivpravno ponašanje V.B. bez elaboracije, a cijeneći da to nije u vezi sa ovim slučajem. Stoga, konstatacije koji su iznešene u gore navedenom tekstu nisu mogle ni na koji način biti izvedene iz zvaničnih izjava Uprave policije, pa tražimo da u skladu sa Zakonom o medijima i profesionalnim standardima napravite adekvatnu ispravku."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR