15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izabrani dekan Fakulteta likovnih umjetnosti i direktor Instituta za biologiju mora

Društvo

Comments 0

Izabrani dekan Fakulteta likovnih umjetnosti i direktor Instituta za biologiju mora

Izvor: ucg.ac.me

Autor: Antena M

  • Viber

Na sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UO UCG), kojom je predsjedavala predsjednica UO UCG Rajka Glušica, naimenovani su dekan Fakulteta likovnih umjetnosti Marko Marković i direktor Instituta za biologiju mora Mirko Đurović, u mandatnom periodu 2023-2026.

Profesor Marković i naučni saradnik Đurović izabrani su na osnovu prijedloga vijeća organizacionih jedinica na kojima su zaposleni, a uz pozitivno mišljenje rektora UCG Vladimira Božovića, imajući u vidu njihove biobibliografske reference, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore. 

Glušica je kazala da je Markoviću koji je i do sada bio dekan Fakulteta likovnih umjetnosti produžen mandat još tri godine, dok će Đurović preuzeti trogodišnji mandat po isteku mandata aktuelnog direktora Aleksandra Joksimovića.

Na istoj sjednici pokrenuti su postupci za izbore dekana Fakulteta dramskih umjetnosti, Filozofskog fakulteta i Prirodno-matematičkog fakulteta, kao i za direktora Istorijskog instituta.

Upravni odbor usvojio je Konsolidovani finansijski izvještaj UCG za 2022. godinu, Konsolidovani finansijski plan i Konsolidovani plan javnih nabavki Univerziteta za tekuću godinu, koji se šalju na dalji postupak nadležnim državnim organima.

Usvojen je i godišnji izvještaj o radu unutrašnje revizije UCG za prošlu godinu kao i Plan javnih nabavki Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra i Finansijski plan tog društva za 2023. 

Kako se navodi, pored kadrovskih i finansijskih pitanja, na sjednici su bila razmatrana i druga pitanja iz domena tekućeg poslovanja UCG.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR