17 °

max 17 ° / min 9 °

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

18° / 10°

Subota

25.03.

16° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 10°

Ponedjeljak

27.03.

12° / 7°

Utorak

28.03.

10° / 3°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Međunarodna priznanja za studente Univerziteta Donja Gorica

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Međunarodna priznanja za studente Univerziteta Donja Gorica

Autor: Antena M

  • Viber

U prethodnom periodu studenti UDG-a su zabilježili značajne međunarodne uspjehe, saopšteno je sa UDG-a.

"Studenti UDG-a kao dio Interakt startupa sa GoPedal projektom imali su uspješan nastup na finalu globalnog startup takmičenja u Nju Delhiju, Indiji. Zaista je sjajan uspjeh nastupiti u finalu velikog takmičenja što je i potvrda kvalitetnog rada na UDG-u.

Naš tim je imao priliku prezentovati svoju startup ideju na globalnom takmičenju, sa globalnim konkurentima i nastupiti pred međunarodnim žirijem. Studenti su u veoma jakoj konkurenciji predstavili svoju ideju i ostavili upečatljiv trag prema povratnim informacijama organizatora i mentora.

Upravo ovaj projekat pokazuje i predstavlja ono čemu UDG priprema studente – globalnoj utakmici, globalnom tržištu i da budu odgovorni građani globalnog svijeta! Naši projekti sa kojima nastojimo povećati sposobnosti i intenzitet života studenata, značajno doprinose i njihovim regionalnim i međunarodnim uspjesima. Nove prilike poput globalnog takmičenja postaju dio nove sadašnjosti na UDG i otvaraju vrata mnogim studentskim startupovima za finansiranje i osvajanje novih tržišta", navode u saopštenju.

Kako dodaju, GoPedal startup tim čine studentkinja Tamara Pavlović i studenti, Benjamin Dobardžić, Vladimir Borović i Blerdijan Kolić sa Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije.

"GoPedal je i jedan od šest nagrađenih timova i osnovanih kompanija (Interakt) u okviru projekta Start1Up koji je realizovan od strane UDG-Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis uz finansijsku podršku Ministarstva ekonomskog razvoja kao i mentorsku podršku MEBAN-a.  Takmičenje je organizovano u okviru Arizona State University i Cinana Education mreže koja obuhvata 15 univerziteta širom svijeta. Arizona State University (ASU) je prvi univerzitet po inovacijama u SAD kao i jedan od 25 najboljih svjetskih univerziteta za MBA obrazovanje. UDG je sa ASU potpisao strateško partnerstvo za narednih najmanje 20 godina u okviru kojeg se otvaraju nova poglavlja razvoja i globalnog uspjeha", navode .

Takođe, prvi diplomirani student studijskog programa Film i mediji, Fakulteta za dizajn i multimediju, Jovan Bačvanski za svoj kratkometražni film ''Kompas'' (The Compass), koji je dostupan na UDG Youtube kanalu osvojio je brojne međunarodne nagrade.

Kratkometražni film ''Kompas'' odlično je započeo svoj festivalski život gdje je u kratkom periodu bio na nekoliko festivala i ukupno osvojio 13 nagrada u mjesecu januaru 2023. godine. Na ''Golden Fox Film Competition'' festivalu u Tokiju, Japanu, film je osvojio 4 nagrade: ''Najbolji Studentski Film'', ''Najbolji Student Reditelj'', ''Najbolji Dramski Scenario'' i ''Najbolja Scenografija''.

U Parizu je osvojio nagradu za ''Najbolji Kratki Film'' na festivalu ''Filmzen International Film Competition'', dok je na Filipinima osvojio nagradu za ''Najboljeg Studenta Reditelja Godine'' na festivalu ''Philippines International Film Carnival''. Početkom godine, film je izabran za ''Najbolji Internacionalni Kratki film'' na festivalu ''Golden Lion International Film Festival'' u Kolkati, Indiji. U Nju Delhiju, Indiji, film je osvojio 6 nagrada na festivalu ''Asian Film Critics Award'' (''Najbolji Studentski Kratki Film'', ''Najbolji Student Reditelj'', ''Najbolji Scenario'', ''Najbolji Koncept'', ''Najbolja Scenografija'' i ''Satyajit Ray Počasna Nagrada''). U oktobru prošle godine, bio je prikazan zajedno sa ostalim studentskim filmovima u Mojkovcu na festivalu ''Mojkovačka Filmska Jesen'', zatim je u decembru ušao u zvaničnu selekciju za najbolji kratki film na festivalu ''4th Screen- Online Film Awards'' u Indiji.  Za katolički Božić 25og decembra, prikazan je u sklopu programa ''Decembarska Umjetnička Scena- DEUS 2022'' u biblioteci Radosav Ljumović, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica.

"Veliki međunarodni uspjeh bilježi i naša studentkinja Jovana Vujošević sa Fakulteta za dizajn i multimediju, koja će na Cracow Fashion Weeku predstaviti diplomsku kolekciju "Solaris".Ponosni smo na  izuzetan uspjeh naših studenata jer je uspjeh naših studenata naš uspjeh!", zaključuju u saopštenju.Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR