30 °

max 30 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

30° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

24° / 16°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

28° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

31° / 21°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dibran: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač...

Izvor: Stevo Vasiljević/Pobjeda

Društvo

Comments 4

Dibran: Plašio sam se da je kasno, dok nisam čuo bebin plač...

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Adnan Dibrani, švedski poslanik, bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Vjerovatno je mislio da će to biti njegov jedini zadatak tokom posjete Podgorici, ali ipak, njegova današnja misija bila je mnogo veća od toga. Adnan je danas pomogao da se spasi život bebe, koju su, hrabri radnici Zelenila Aldin Ibrahimović, Almir Mujak i Demaj Špejtim izvukli iz hladne Morače.

Zahvaljujući hrabrosti, smirenosti ali i znanju koje ima kao roditelj troje maloljetne djece, Adnan je bebi istisnuo vodu iz pluća i praktično je "oživio".

U razgovoru za Pobjedu, kaže da nije vjerovao da će uspjeti, ali kada se to ipak desilo...

- Prelazio sam most i pogledao ka vodi kada sam vidio da žena i dijete plutaju rijekom. Neki drugi momci su došli, spustili se do rijeke i izvukli bebu iz vode, dok su drugi pozvali hitnu pomoć. Potrčao sam ka njima i vidio da drže bebu, koja nije davala znake života. Pošto imam malo dijete kod kuće, znao sam šta treba raditi u ovakvim situacijama - ispričao je Adnan. 

Plašio se, kaže, da je kasno, ali nije odustao. 

- Uzeo sam bebu od njih i pokušao da uradim ono što znam, najbolje što mogu..Stisnuo sam bebu preko stomaka i leđa, istisnuo joj vodu iz pluća. Kada sam čuo njegov plač, jer sam kasnije saznao da je dječak, odjurio sam do hitne pomoći i predao im bebu - rekao je Adnan. 

U tim trenucima, zaista sam mislio da je kasno, jer je beba već bila u vodi nekoliko minuta, rekao je Adnan.

- Nisam želio da vjerujem da je istina...samo sam se nadao da će beba početi da diše. A kada sam čuo njegov plač, to mi je dalo dodatnu energiju da uspijem u tome da ga spasim - zaključuje sagovornik Pobjede, koji kod svoje troje djece ide srećan jer je uspio da pomogne jednom mladom životu.

- Zagrliću svoju djecu, a u mislima se nadati da će beba uskoro zdrava ponovo biti sa svojim roditeljima - zaključio je švedski poslanik. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Hvala vam veliki ljudi, posebno Adnanu Dibraniju, koji je znalački spasio život djeteta. Da vam dragi Allah podari svaku sreću i sačuva vašu djecu od ikakvog zlog iskušenja.

Tina

Svaka čast ovim hrabrim ljudima,Vi ste naši heroji,neka Vas prati sreća čitavog života!