13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupštini dostavljen izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva

Društvo

Comments 0

Skupštini dostavljen izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva

Autor: Antena M

  • Viber

Izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za 2022.godinu, u zakonom propisanom roku, dostavljen je Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva. 

- Izvještaj je sačinjen u skladu sa izmijenjenom Metodologijom za pripremu Izvještaja o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva, koju je utvrdio Tužilački savjet, a koja je izrađena uz podršku Programske kancelarije Savjeta Evrope u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope Horizontalni mehanizam za Zapadni Balkan i Tursku "Odgovornost i profesionalizam u pravosudnom sistemu Crne Gore".

Pored podataka o radu Tužilačkog savjeta za 2022.godinu, izvještaj sadrži opis i analizu stanja u Državnom tužilaštvu, podatke za svako državno tužilaštvo, probleme i nedostatke u njihovom radu, kao i mjere koje treba preduzeti da bi se otklonili uočeni nedostaci - navodi se u saopštenju. 

U dokumentu se, kao ključni problem, ističe činjenica da nijesu organizovani poslovi obezbjeđenja lica, imovine i objekata državnih tužilaštava, jer je odobrenim budžetskim sredstvima onemogućena popuna upražnjenih radnih mjesta, a samim tim i zapošljavanje tužilačkog obezbjeđenja, dodali su. 

"Prilikom obrazlaganja potreba Plana budžeta, od kad je ustanovljena Služba tužilačkog obezbjeđenja, kako u izvještajnom, tako i u prethodnom periodu ukazivano je na značaj i neophodnost obezbjeđenja sredstava za ove potrebe međutim ista nijesu odobrena", navodi se u izvještaju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR