27 °

max 31 ° / min 20 °

Četvrtak

25.07.

31° / 20°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sindikalna organizacija Višeg suda: Suzdržati se izjava nepotkrijepljenih dokazima koji dovode u pitanju moral, čast i integritet zaposlenih

Društvo

Comments 0

Sindikalna organizacija Višeg suda: Suzdržati se izjava nepotkrijepljenih dokazima koji dovode u pitanju moral, čast i integritet zaposlenih

Autor: Antena M

  • Viber

Na sjednici Sindikalne organizacije Višeg suda u Podgorici održanoj danas, zaposleni su iskazali jedinstven stav i reagovanje na raznе komentare koji su se u prethodnoj nedelji pojavljivali u medijima i raznim društvenim mrežama, u vezi slučaja provale u arhiv Višeg suda.

“Prije svega smatramo da stvaranje negativane slike, nepotkrijepljene dokazima, kroz medije koja je usmjerena prema zaposlenima u Višem sudu više šteti istrazi, nego što pomaže, jer se na ovaj način stvara pritisak na nadležne organe koji tu istragu treba da sprovedu. Takođe, omogućava se, nažalost, svima da javno iznose pretpostavke o krivici i nevinosti zaposlenih u ovom sudu. Ostanimo dostojanstveni i dozvolimo da nadležne institucije obave svoj posao, bez pritiska, da pronađu sve krivce za ovo krivično djelo, da se istragom utvrdi da li je bilo ko od zaposlenih imao ikakve veze sa istim”, kazala je predsjednica Sindikata Bjanka Vujović.

Podsjeća takođe da od momenta kada je otkriveno da je došlo do provale u arhiv Višeg suda, zaposleni u ovom sudu pružaju pomoć u okviru svojih nadležnosti policiji i tužilaštvu, trudeći se da što preciznije i jasnije dostave sve informacije i podatke vezano za navedeni slučaj, dobrovoljno, ostajući i prekovremeno.

“Mišljenja smo da to zaslužuje pohvalu, ne samo resornog ministra, koji je i sam bio zaposlen u Višem sudu i upoznat sa radom istog, već i predstavnika Vlade, koji do sada nisu imali sluha za zaposlene u ovom sudu, iako im se u više navrata makar preko sindikalne organizacije ukazivalo, kako na uslove rada tako i na materijalni položaj zaposlenih”, navodi Vujović.

Apeluju da ostave da nadležni rade svoj posao, da sprovedu istragu brzo i efiksano, bez pritiska, kako bi se svi počionici ovog sramnog čina usmjerenog ka Višem sudu, kao i prema državi Crnoj Gori, izveli što prije pred lice pravde i najstrožije kaznili.

“Do tada trebalo bi se suzdržati izjava nepokrijepljenih dokazima koji dovode u pitanju moral, čast i integritet zaposlenih u Višem sudu u Podgorici”, poručuje Vujović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR