17 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Urednici Dnevnika Gradske televizije uručena opomena zbog toga što je radila svoj posao

Izvor: Screenshot

Društvo

Comments 8

Urednici Dnevnika Gradske televizije uručena opomena zbog toga što je radila svoj posao

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Vršilac dužnosti direktora Gradske televizije Vladimir Otašević izjavio je da je, zbog kako je naveo, spornog "Dnevnika" od prošle nedjelje, u kojem je emitovana izjava advokata, a povodom toga što predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić drži trobojku u svom kabinetu, novinarka Bojana Dabović opomenuta.

Podsjetimo, Bojana Dabović bila je urednica informativne emisije u kojoj je emitovana izjava advokata Borisa Marinovića koji je kazao da je predsjednik Skupštine Andrija Mandić prekršio Krivični zakonik Crne Gore, isticanjem trobojke u zakonodavnom domu.

"Grijeh" novinarke Dabović, koja je bila meta napada prosrpskih portala, je i to što se navodno ogradila od saopštenja novog rukovodstva RTV Gradska, koji su se izvinjavali predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću.

Otašević je danas na sjednici Savjeta "objasnio" da su prilozi u "Dnevniku" bili unaprijed pripremljeni i da se nije radilo o programu emitovanom uživo.

“Radi se Dnevniku u kojem nije bilo izjašnjenja druge strane, odnosno o dva jednostrana priloga koji su", navodi Otašević "emitovani suprotno Kodeksu novinara Crne Gore. Takođe, prilozi su unaprijed pripremljeni suprotno odredbama Zakona o medijima. Urednica Dnevnika se potom oglasila na društvenoj mreži X, na način da se to moglo tumačiti kao izjava koja je u suprotnosti sa stavovima medija u kojem radi. Iz tog razloga koleginici Dabović je uručena Opomena pred pokretanje disciplinskog postupka za teže povrede radne obaveze”, rekao je Otašević na sjednici Savjeta.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogirka

Velika podrška za Bojanu Dabovic, jednoj od najboljih voditeljki na crnogorskiim tekevizijama

d v

Ovo "napuknuće" slobode javne riječi biće skupštinskoj maci popa mace viza za skoru ubrzanu "raspravu" za donošenje zakona o ukidanju slobode javne riječi i njegovo najstrožije kažnjavanje po ugledu na već takve zakone u nacističkoj moskvi i njenoj banjalučkoj duvaljki.Tskva su fašistička "pravila"