27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Projekat WB PaCT doprinosi profesionalizaciji i modernizaciji policije

Izvor: UP

Društvo

Comments 0

Projekat WB PaCT doprinosi profesionalizaciji i modernizaciji policije

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Projekat Partnerstvo Zapadnog Balkana protiv kriminala i terorizma (WB PaCT) značajan je za usavršavanje policijskih službenika, što doprinosi profesionalizaciji i modernizaciji policije, ocijenjeno je na forumu za stratešku saradnju, koji je održan u sjedištu EUROPOL-a u Hagu.

Iz Uprave policije saopštili su da je drugog dana foruma, a u okviru CEPOL projekta WB PaCT, delegacija policije, predvođena direktorom Zoranom Brđaninom, učestvovala na panelima o WB PaCT-u.

Oni su kazali da su na panelima predstavljena dostignuća projekta, kao i njegova naredna faza i predstojeće aktivnosti.

Kako su naveli iz policije, Brđanin i direktor Policijske akademije Vladimir Stanišić pozdravili su napore koje regionalni projekat WB PaCT ulaže u cilju jačanja kapaciteta zapadnobalkanskih zemalja u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

„Oni su naglasili značaj projekta za usavršavanje policijskih službenika, što nadalje doprinosi profesionalizaciji i modernizaciji policije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je policijski službenik Odsjeka za međunarodnu operativnu saradnju Interpol-Europol-Sirene, Rajko Radojičić, detaljno prezentovao aktivnosti koje su realizovane kroz projekat WB PaCT i njegove benefite za crnogorsku policiju.

„Dodatno je događaj bio prilika za nekoliko bilateralnih susreta sa direktorima i zamjenicima direktora policija zemalja Zapadnog Balkana koje su učestvovale na Zajedničkom forumu, a sve u cilju unapređenja policijske saradnje, kako na bilateralnom, tako i regionalnom nivou“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da se, nakon završenih aktivnosti u okviru dvodnevnog foruma, Brđanin sastao sa oficirom za vezu Uprave policije pri EUROPOL-u Nikolom Rogošićem, u kancelariji za vezu Crne Gore pri EUROPOL-u.

„Tom prilikom su, osim tema Zajedničkog foruma, sagledani i godišnji izvještaj oficira za vezu i predlozi iz izvještaja za unapređenje saradnje sa EUROPOL-om i sveukupno unapređenje kapaciteta Uprave policije, a posebno međunarodne operativne i strateške saradnje“, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR