19 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Advokatska komora: Zabrinuti smo zbog paušalnih i nedoličnih stavova ministra Milovića

Društvo

Comments 3

Advokatska komora: Zabrinuti smo zbog paušalnih i nedoličnih stavova ministra Milovića

Autor: Antena M

  • Viber

Advokatska komora Crne Gore reagovala je na jučerašnje izjave ministra pravde Andreja Milovića pred skupštinskim Ustavnim odborom.

Iz Advokatske komore saopštavaju da su "duboko zabrinuti što su prinuđeni da reaguju na paušalne, nedolične i proizvoljne stavove ministra Milovića koji su se odnosili na advokate."

U Komori smatraju da je Milović iznio niz optužbi i uvreda na račun advokata, između ostalih, onih na račun odgađanja ročišta i navodnih zloupotreba u toj oblasti. Služio se neprihvatljivom retorikom, dodaju oni.

"Naime, ministar pravde u vladi Crne Gore, gospodin Andrej Milović ie iznio niz optužbi i uvreda na račun advokata, a koje se prvenstveno odnose na odlaganje rodišta, sluzeći se apsolutno neprihvatljivom retorikom. Napomenuli bismo da Advokatsku komoru Crne Gore dini 1.105 registrovanih i radno aktivnih advokata, pa je kontekst dovođenja advokata u vezu sa retorikom gospodina ministra a posebno u dijelu navodnih zloupotreba, koje se odnose na odlaganje rodišta, u cjelosti neosnovano.

U tom smislu, navodi ministra da dostavljanje, očigledno po njegovom mišljenju falsifikovane medicinske dokumentacije, navodna zloupotreba dostavnih službi prilikom prijema pismena itd,, navodno imaju za clli opstrukciju procesa u smislu odugovlačenja istog, a sve radi isteka roka od tri godine, predviđenog ZKP-om, nemaju utemeljenja u realnom životu, niti se isti mogu dovesti u vezu sa procesnim dešavanjima u postupcima pred nadležnim sudovima, koji posjeduju sve procesne mehanizme da sankcionisu sve eventualne zloupotrebe svih učesnika u postupku, ukljudujući i advokate", ističe se u saopštenju.

Ono što izaziva posebnu pažnju, kako navode, je targetiraje određenog broja advokata kojima je stavljen epitet "advokati mafije".

"To je nedopustivo i ne priliči nosiocu tako visoke funkcije, posebno ne prema kolegama kojima je Ministartsvo pravde krovno ministarstvo u Vladi Crne Gore", poručuju Miloviću iz Advokatske komore.

Napominju i da je Milović advokat na mirovanju, a time i član Advokatske komore.

"Mišljenja smo da ukoliko bi se nastavila ovakva retorika, isto bi se odrazilo na pitanje integriteta najprije samog Ministarstva pravde, a onda Vlade Crne Gore, kao i svih ostalih nadležnih tijela, a što bi bacilo sjenku na njihov kredibilitet, jer nepobitno građani Crne Gore imaju pravo na transparentnost i poštovanje etičkih standarda od svojih predstavnika koje su izabrali da budu nosioci javnih funkcija, pa u tom smislu očekujemo reakciju, kako bi se održalo povjerenje u institucije i izbjegle slične incidentne situacije u budućnosti", zaključuje se u saopštenju Advokatske komore koje potpisuje predsjednik Danilo Mićović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Oscar

Što se vas tiče Milović ima našu podršku, malo vam je rekao....

Mirjana

I ko se javlja, advokat Mićović, nažalost predsjednik Advokatske komore. A da vam malo osvježim pamćenje: zašto je smijenjen sa položaja javnog tužioca u Baru. Neka sam javno iznese što je bio razlog.

!!!

Sve je Milović u pravu.!Đe ste bili kad je Abazović vedrio,oblačio i svlačio,hapsio bez dokaza,a još drže u pritvor nevine ljude a vi zbog eura i straha ćutite.Vi ste zlo društva,isto kao i svi ovi političari.Saopštenje vam je samo maska koliko ste unazadili Sudstvo i poziv.