22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marko Maraš izabran da predstavlja Crnu Goru među 40 mladih lidera organizacije Prijatelji Evrope

Društvo

Comments 0

Marko Maraš izabran da predstavlja Crnu Goru među 40 mladih lidera organizacije Prijatelji Evrope

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski preduzetnik Marko Maraš izabran je da predstavlja Crnu Goru među 40 mladih lidera organizacije Prijatelji Evrope (Friends of Europe), koja okuplja lidere iz različitih oblasti, kako bi promovisali vrijednosti Evropske unije i radili na rješavanju izazova današnjice.

Njega je predložila ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija u 42. Vladi Crne Gore Tamara Srzentić, koja je pretprošle godine (2022) izabrana među 40 mladih lidera u Evropi.

„Ponosna na Marka,i srećna što ce predstavljati Crnu Goru u okviru projekta „Mladi lideri Evrope ’24. Marko, vizionar Digitalnog sela je povezao grad i selo i ostvario most između tradicije i inovacije, gradeći budućnost ruralne zajednice kroz seljak.me. Marko može biti inspiracija i uzor, posebno mladim liderima, kako empatijom, nesebičnim i predanim radom i posvećenošću možemo mnogo doprinijeti našoj zajednici“, napisala je Srzentić na Twitter nalogu. 

Podsjetila je da je po povratku sa studija iz Južne amerike, Marko je prepoznao izazove sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači i ruralno stanovništvo u Crnoj Gori.

„Kroz posvećeni rad i vlastita ulaganja Marko je izgradio zajednicu koja okuplja hiljade korisnika, olakšava povezivanje poljoprivrednika, podstiče njihovu vidljivost, i kupovinu i potražnju poljoprivrednih dobara“, navela je Srzentić.

“Friends od Europe” je neprofitna “think tank” organizacija osnovana 1999. godine  u Briselu, a njen tim čine brojni sadašnji i bivši predsjednici i predstavnici Evropske komisije i parlamenta, evropski predsjednici država i premijeri, uključujući Robertu Metsolu, Kaja Kallas, Benjamina Karić, Kolinda Grabar Kitarovic, Miroslava Lajčaka,  Eva Maydell i brojne druge.

Svake godine ova organizacija u kviru projekta “Mladi lideri Evrope” (European Young Leaders) bira 40 lidera mlađih od 40 godina koji su svojim radom i profesionalnim uspjesima dali pozitivan uticaj u Evropi u različitim oblastima uključujući: politiku, biznis, nauku, kulturu, sport i medije sa ciljem da udruženo dalje stvaraju promjene i grade bolju Evropu za sve.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR