22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Normalizovan saobraćaj kroz tunel Sozina

Izvor: Primorski portal

Društvo

Comments 0

Normalizovan saobraćaj kroz tunel Sozina

Izvor: Primorski portal

Autor: Antena M

  • Viber

Saobraćaj kroz tunel Sozina večeras je normalizovan oko 18:30, ali su se prethodno formirale kolone. Kako izvještava Primorski portal , večeras oko 18:00 časova u tunelu se zapalilo vozilo u pokretu.  

Srećom niko nije povrijeđen, a sve se završilo uz manju materijalnu štetu zahvaljujući pribranosti vozača automobila koji se kretao iz pravca Sutomora ka Podgorici.

"Nakon što je uočio dim iz unutrašnjosti vozila što se dogodilo  na jednoj trećini tunela od Sutomora ka Podgorici, vozač se zaustavio na prvom proširenju sa desne strane. On je  iz SOS kabine uzeo aparat za gašenje požara i prije neko što su stigli vatrogasci sam lokalizovao  požar. U incidentu niko nije povrijeđen, a spriječena je veća šteta i potencijalna opasnost za učesnike u saobraćaju", kazao je za Primorski portal načelnik Službe zaštite i spašavanja “Monteput” doo- tunel Sozina Spasoje Racković.

Srećom, dodaje Racković, vozača zapaljenog vozila nije uhvatila panika već je bio veoma  priseban i praktičan da se zaustavi na proširenju i koristi SOS kabinu.

Racković podsjeća da sistem SOS kabina u tunelu Sozina ima: telefon za komunikaciju sa Komandnim centrom, dva protivpožarna aparata za gašenje sa prahom (6 kg i 9 kg), BONPET ampula i ručni javljač požara. Sistem je povezan sa Komandnim centrom tunela „Sozina“.

SOS kabine su na  29 punktova u tunelu i 14 duž puta od Virpazara do ulaza u tunel „Sozina“.

"Ove kabine su telefonskom vezom povezane sa Komandnim centrom i služe za poziv u pomoć. U svakoj od njih postoje i aparati za gašenje požara", kazao je Racković.



Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR