22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nagrađeni nadzornici Službe zaštite na Skadarskom jezeru

Društvo

Comments 0

Nagrađeni nadzornici Službe zaštite na Skadarskom jezeru

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera nagradilo je sa po 600 EUR nadzornike Službe zaštite na Skadarskom jezeru, Marka Gluščevića i Vuka Saičića, koji su napadnuti dok su pokušavali da spriječe krivolovce u izvršenju krivičnog djela.

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović je, na sastanku sa Gluščevićem i Saičićem, kazao da je Ministarstvo odlučilo da dodijeli taj novac hrabrim pojedincima, kao priznanje za njihov neumoran rad u zaštiti jedinstvene prirodne ljepote.

„Njihova predanost očuvanju ekosistema Skadarskog jezera jača našu turističku atraktivnost“, istakao je Martinović.

On je pozvao na kontinuiranu saradnju svih nadležnih institucija, kako bi se smanjio broj slučajeva krivolova i postiglo potpuno iskorjenjivanje tog nelegalnog čina.

„Apelujem na lokalno stanovništvo da pomogne u prijavljivanju krivolova i drugih kriminalnih radnji“, naveo je Martinović i istakao da je njihova podrška ključna za očuvanje Skadarskog jezera.

Martinović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, podržao nadležne organe, kako bi što prije rasvijetlili slučaj napada na lovočuvare.

On je zahvalio Gluščeviću i Saičiću na hrabrosti i požrtvovanosti.

„Vaša predanost je primjer svima, a ova novčana nagrada samo je mali izraz zahvalnosti za vašu nezamjenjivu ulogu u očuvanju naše prirodne baštine“, rekao je Martinović.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Vladimir Martinović naglasio je važnost zajedničkog djelovanja kako bi se riješili problemi u zaštiti prirode i zahvalio na pravovremnoj reakciji resornog ministra.

Gluščević i Saičić su zahvalili Ministarstvu na podršci i namjeri da, kao i do sada, zajednički doprinesu očuvanju prirodnih resursa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR