18 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Maloljetnik koji je prskao drugove biber sprejom biće premješten u drugu školu

Društvo

Comments 1

Maloljetnik koji je prskao drugove biber sprejom biće premješten u drugu školu

Izvor: RTCG portal

Autor: Antena M

  • Viber

Nastavničko vijeće OŠ “Branko Božović” potvrdilo je predlog Odjeljenjskog vijeća da učeniku devetog razreda koji je prije dva dana sa fantomkom na glavi poprskao drugove u učionici biber sprejom i jednog druga udarao palicom po leđima, bude izrečena vaspitna mjera premještaj u drugu školu. To je saopštila direktorica škole Biljana Stamatović.

“U procesu donošenja odluke, Vijeće se rukovodilo time da izrekne mjeru koja je u najboljem interesu svih učenika. Sve naredne aktivnosti sprovodiće se u skladu sa zakonom i predviđenim procedurama”, saopštila je Stamatović.

Podgorička policija je juče po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnika starog 14 godina koji je juče u Osnovnoj školi Branko Božović, ušao u učionicu sa fantomkom na glavi, te je sprejom sa nadražujućim dejstvom prskao po učionici, a zatim maloljetnom drugu zadao udarce palicom u leđa.

Incident se dogodio prije dva dana u osam sati ujutru tokom školskog časa.

Djeca su u pratnji roditelja prebačena u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći.

Inače, biber sprej može da se nabavi u slobodnoj prodaji i koristi se za samoodbranu. Izaziva nepodnošljivo peckanje kože suzenje očiju, kašalj i stezanje u grudima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

lako_je_tako

Tako je najlakše - prebaci ga radoju, umjesto obaveze da sa roditeljima ide na kliničke psiho seanse da mu se pomogne. Vrijeme je da u takvoj situaciji škole, zajedno sa drugim strukturama, počnu drugačije reagovati na ovakve pojave. Školski psiholozi su od slabe koristi, a bogme i tanki.