27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković, Danilović i Ružičić izabrane za sutkinje Vrhovnog suda Crne Gore

Društvo

Comments 0

Vuković, Danilović i Ružičić izabrane za sutkinje Vrhovnog suda Crne Gore

Izvor: Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Sudski savjet je na današnjoj sjednici odlučio da se za sudije Vrhovnog suda Crne Gore izaberu dosadašnja sutkinja Višeg suda u Podgorici Senka Danilović, sutkinja Apelacionog suda Ana Vuković i sutkinja Upravnog suda Jelena Ružičić.
 
Obavljeni su razgovori sa svim kandidatima koji su se prijavili na oglas i to: Boljević Ognjanom, Vojinović Perović Anom, Vuković Anom, Danilović Senkom, Moštrokol Vesnom, Otašević Nenadom, Ružičić Jelenom i Šoškić Ljiljanom.

Savjet je na osnovu člana 35 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, a postupajući po javnom oglasu za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore, broj:01-171/24objavljenom 19.01.2024. godine, sačinio listu kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor predsjednika Vrhovnog suda, i istu će dostaviti Opštoj sjednici Vrhovnog suda na dalji postupak. Na dati oglas prijavljeni kandidati su Ranko Vukić, sudija Vrhovnog suda i Ana Vuković sudija Apelacionog suda Crne Gore.

Donijeta je odluka da se raspiše javni oglas za popunjavanje po jednog sudijskog mjesta u Apelacionom i Upravnom sudu Crne Gore, kao i odluka da se raspiše interni oglas za popunjavanje po jednog slobodnog sudijskog mjesta u Višem sudu i Osnovnom sudu u Podgorici.

Dato je mišljenje na broj utvrđenih radnih mjesta u Predlogu pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Višeg suda u Podgorici I Su.br.62/23 od 30.10.2023.godine.

Sudski savjet je usvojio Komunikacionu strategiju za sudove i Sudski savjet za period 2024-2026., sa Akcionim planom. Strategija je sačinjena uz podršku Kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici, au okviru programa „Osnaživanje odgovornosti u pravosudnom sistemu i unapređenje prava žrtava u Crnoj Gori “2023-2026 koji se realizuje u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Savjeta Evrope “Horizontalni Mehanizam za Zapadni Balkan i Tursku”.

Ovaj dokument definiše ciljeve, vrste, načine komunikacije i aktivnosti kako unutar sudova i Sudskog savjeta, tako i između sudske grane vlasti i javnosti, različitih ciljnih grupa i građana. Cilj ovog dokumenta jeste i kontinuirani rad na unapređenju kvaliteta komunikacije i predstavljanja u javnosti kako bi se povećalo povjerenje javnosti u rad sudova i Sudskog savjeta, a s druge strane i osnažio rad i ojačala uloga institucije u ostvarivanju nezavisnosti rada i drugih načela po kojima funkcionišu sudovi i Sudski savjet.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR