14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić sjutra sa predstavnicima Sindikata prosvjete

Društvo

Comments 0

Spajić sjutra sa predstavnicima Sindikata prosvjete

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić kao i predstavnici ministarstava prosvjete i finansija prisustvovaće sjutra u 17 časova sjednici Glavnog odbora Sindikata prosvjete. To je Portalu RTCG saopštio predsjednik Sindikata Prosvjete Radomir Božović.

Do novog susreta predstavnika Vlade i Sindikata prosvjete dolazi nakon danas započetog štrajka prosvjetnih radnika. Prethodno je sastanak bio zakazan za srijedu.

Nastava je danas bila obustavljena u 138 vaspitno-obrazovnih ustanova u Crnoj Gori, saopštili su iz Sindikata prosvjete.

U nekim ustanovama nastava je izvođena djelimično, sa malim brojem zaposlenih koji nijesu u štrajku.

Božović je kazao da je nastava danas bila obustavljena i pored, kako je naveo, neviđenih pritisaka i zastrašivanja prema prosvjetnim radnicima koji su u štrajku.

Sa druge strane,resorno ministarstvo obavijestilo je javnost da su poštujući važeću zakonsku regulativu i preduzimajući radnje iz svoje nadležnosti, Zaštitniku imovinsko pravnih interesa Crne Gore uputili zahtjev za pokretanje postupka za utvrđivanje nezakonitosti štrajka u organizaciji Sindikata prosvjete Crne Gore, a sve sa ciljem iniciranja postupka pred Osnovnim sudom u Podgorici.

Članom 31 Zakona o štrajku, propisano je da postupak za utvrđivanje nezakonitosti štrajka može da pokrene poslodavac, odnosno reprezentativno udruženje poslodavca, reprezentativni sindikat ili štrajkački odbor. Stavom 2 istog člana, propisano je da o Zahtjevu za utvrđivanje nezakonitosti štrajka, odlučuje nadležni sud, u roku od 5 dana od dana podnošenja zahtjeva. Naglašavamo da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Vlada Crne Gore ostaju otvorene za dijalog i pronalaženje kompromisnog i održivog rješenja, ali i da su, s druge strane, institucije dužne da sprovode aktivnosti koje su normativno propisane u djelokrugu njihovog rada", navode u saopštenju Ministarstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR