21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

23° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Udruženje Državnih tužilaca Crne Gore: Nosioci javnih funkcija da poštuju samostalnost Državnog tužilaštva

Izvor: pixabay ilustracija

Društvo

Comments 1

Udruženje Državnih tužilaca Crne Gore: Nosioci javnih funkcija da poštuju samostalnost Državnog tužilaštva

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom sve učestalijih izjava nosilaca javnih funkcija, te izjave ministra ekonomskog razvoja i potpredsjednika Vlade Crne Gore Nika Đeljošaja koje su, kako navode, usmjerene na narušavanje dostojanstva i ugleda tužilacke funkcije, oglasilo se Udruženja Državnih tužilaca Crne Gore. 

Njihovo reagovanje prenosimo integralno:

 - Udruženje državnih tužilaca Crne Gore oštro osuđuje sve učestalije pokušaje diskreditacije državnih tužilaca od strane nosilaca javnih funkcija i predstavnika političkih partija.

Uz podsjećanje na Ustavom i zakonom propisanu samostalnost i nezavisnost Državnog tužilaštva napominjemo da se funkcija državnog tužioca ne smije vršiti ni pod čijim uticajem i da niko ne smije da utiče na državne tužioce u obavljanju njihove funkcije.

Pozivamo sve nosioce javnih funkcija, predstavnike političkih partija, svakog drugog pojedinca da ukoliko imaju dokaze da je bilo koji državni tužilac ili državna tužiteljka učinili krivično djelo ili drugo kaznjivo djelo koja se gone po sluzbenoj duznosti da to prijave, kako bi nadležni državni organi u svim tim slučajevima reagovali u skladu sa zakonom.

U suprotnom, izostanak odgovornosti za javno izgovorenu riječ predstavlja samo pokušaj  diskreditacije Državnog tužilaštva, kojoj će se državni tužioci i državne tužiteljke u Crnoj Gori suprotstaviti dosljednom primjenom Ustava i zakonskih propisa u odnosu na bilo koje lice koje je učinilo krivično djelo i druga kažnjiva djela.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Sami ste krivi da vas ne poštuju. Zašto ne reagujete na anomalije i nepoštvanje zakona i Ustava od nosilaca funkcija, na izjave Abazovića o 21 mil. o Kovačeviću, o napadu državnom udaru, o držanju neosudjenih ljudi u zatvorima. Kada bi vi reagovali i oni bi vas poštovali, ovako vas niko ne poštuje.